Meny

Reidun Øygard skulle gjeste «Sommertid» på TV 2

GJEST: Reidun Øygard, kona til den overgrepsdømte eks-ordføreren fra Vågå, skulle egentlig gjeste TV 2-programmet «Sommertid» mandag kveld. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men kanalen dropper intervjuet etter seerstorm.

TV 2 promoterte mandag at Reidun Øygard skulle være gjest i sesongåpningen av programmet «Sommertid» mandag kveld. På programmets egen Facebook-side omtalte de nyheten om at kona til eks-ordføreren skulle være gjest slik:

– Reidun Øygard er invitert som gjest etter en redaksjonell vurdering. Hun har stått mitt i en av Norges mest omtalte mediesaker dette året, og redaksjonen mener det er av allmenn interesse å få et innblikk i hvordan dette oppleves fra hennes ståsted.

Meldingen ble raskt fjernet etter at en rekke seere reagerte på at Rune Øygards kone skulle gjeste underholdningsprogrammet.

Den tidligere ordføreren ble før helgen i Eidsivating lagmannsrett dømt til ett år og tre måneders fengsel for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente.

Les også:  Øygards ordførerbror beklager

Ny vurdering

Til ABC Nyheter sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan Petter Dahl, at kanalen nå har tatt en ny vurdering og kommet frem til at de dropper det omdiskuterte intervjuet som etter planen skulle blitt vist på tv i kveld.

– Reidun Øygard skulle ha vært gjest i kveldens «Sommertid» på TV 2. Etter å ha gjort en ny vurdering av dette i dag, ønsker vi ikke å påføre den berørte jenta en ytterligere belastning ved å ha Reidun Øygard som gjest, sier han.

Forstår du at folk reagerer?

– Jeg har ikke noe annet å si enn at det i aktualitetsprogrammer skjer justeringer fortløpende. Etter å ha gjort en ny vurdering i dag, ønsker vi ikke å påføre den fornærmede jenta ytterligere belastning ved å ha Øygard som gjest, sier Dahl.

Les også: Reagerer på Øygards siste utspill

– Rettsaken ikke tema

Til VG sier Reidun Øygard at hun ønsket å bruke intervjuet til å fortelle sin historie.

– Jeg ble bedt om å stille til et intervju om meg og mitt liv. Det var ikke rettssaken som skulle være tema, men mitt liv og mine belastninger, sier hun.

Øygard forteller videre at hun tar avgjørelsen om at hun ikke får være med i programmet, til etterretning.

– Jeg ble invitert dit for omtrent en uke siden, og etter litt betenkningstid sa jeg ja til å snakke om dette. Men jeg tar avgjørelsen til TV 2 til etterretning og forholder meg til den, sier hun.

– Merkelig utspill

Jentas bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal har tidligere reagert på at Rune Øygard forrige fredag gikk ut i mediene og hevdet at han har nye opplysninger i overgrepssaken mot ham.

– Jeg registrerer at han igjen begynner å prosedere saken utenfor rettsapparatet. Denne saken er ennå ikke avsluttet. Jeg synes det er et merkelig utspill fra hans side, sa hun til NTB.

Braathen Hjortdal mener at Øygard må bruke de mulighetene han har til å renvaske seg innenfor rettssystemet slik som andre gjør, og ikke fortsette rettsprosessen i mediene.

– Øygard har sikkert sine støttespillere som også sikkert støtter dette. Samtidig tenker jeg at det er mange som ser annerledes på det. Vi har et rettssystem som er likt for alle, også for ham, sa Braathen Hjortdal den gang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus