Meny

Dansk par fengslet i fire uker for drapsforsøk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et dansk par er varetektsfengslet, siktet for drapsforsøk mot en 48 år gammel nordmann i Løkken på Jylland lørdag. Mannen, som ble påkjørt, er kritisk skadd.

De to siktede, en 27 år gammel mann og en 23 år gammel kvinne fra Aarhus-området, ble mandag formiddag fremstilt for varetektsfengsling i retten i Hjørring og fengslet i fire uker.

– Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og jeg kan ikke gi noen opplysninger om saken. De to ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, sier visepolitikommissær Henrik Staal i Nord-Jylland politidistrikt til NTB.

Årsaken til at møtet gikk for lukkede dører, var at politiet ennå ikke har fått avhørt den skadde 48-åringen.

Grov vold

Avisa Nordjyske melder at de to er siktet for grov vold mot hele fem personer den kvelden de var i Løkken. Blant annet ble eieren av utestedet Pakhuset slått i hodet med en 11 kilo tung gassflaske.

– Det så ut som et blodbad, sier eierens bror til avisa.

Politiet mener volden var planlagt. Paret innrømmer en del av volden, men sier det skjedde i nødverge.

Nordmannen skal ha blitt påkjørt da han stilte seg i veien for parets bil for å stanse dem. De var i ferd med å stikke av voldsepisoden på nattklubben. Selv har de forklart at mannen løp fram foran bilen, og at de ikke kunne unngå å kjøre på ham.

Stabil

Paret ble pågrepet av politiet søndag morgen i en bil med stjålne skilter på motorveien ved Hobro, cirka 50 kilometer sør for Aalborg. Begge er kjent av politiet fra før.

– Vi har siktet dem for drapsforsøk fordi vi mener det er snakk om en bevisst påkjørsel, sa vaktsjef Poul Badsberg i Nord-Jylland politidistrikt i helgen.

Nordmannen, som ble funnet bevisstløs på bakken med store hodeskader, er bosatt i Løkken. Ifølge Fædrelandsvennen er han opprinnelig fra Kristiansand. Han ligger nå i kunstig koma på Aalborg sykehus. Ifølge Henrik Staal i politiet er tilstanden stabil.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus