Meny

Fire av ti voldsdømte i Stavanger er innvandrere

STATISTIKK: En gjennomgang av 110 dommer som er falt i Stavanger tingrett så langt i år, viser at innvandrere er sterkt overrepresentert i straffesaker. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandrere er sterkt overrepresenterte i både volds-, promille- og narkotikasaker i Stavanger.

En gjennomgang NRK har gjort av 110 dommer som er falt i Stavanger tingrett så langt i år, viser at innvandrere er sterkt overrepresentert i straffesaker

Innvandrere står tiltalt i over 40 prosent av voldssakene. Det er dobbelt så mye som befolkningstallene skulle tilsi. Det samme gjelder promillesaker i forhold til befolkningstallet. En av tre som er dømt for promille i Stavanger tingrett i år, er innvandrer.

I nær 40 prosent av narkotikasakene som har vært oppe i Stavanger tingrett så langt i år, har en innvandrer stått tiltalt.

– Det er jo ingen tvil om at utlendingers innslag i strafferettspleien har økt i takt med, og kanskje mer, enn innvandringen generelt, sier sorenskriver i Stavanger tingrett, Helge Bjørnestad til NRK.

Han sier han er overrasket over innvandrerandelen i promillesaker.

– Det kan kanskje ha noe med det å gjøre at mange som er her, er her i perioder. De bor for eksempel i hybelhus og jobber veldig mye. At utlendinger generelt skulle kjøre mer i fylla enn nordmenn er jeg ikke uten videre villig til å tro på, sier Bjørnestad.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus