Meny

Styrtregn skapte oversvømmelser i Oslo

Kraftig regnvær ved Bislett søndag formiddag. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et voldsomt skybrudd i 12-tiden søndag førte til oversvømmelser mange steder i Oslo.

Brannvesenet har hatt stor pågang fra folk som melder om oversvømmelser i flere gater og veier, opplyser Oslo brann- og redningsetat.

Politiet har også fått inn meldinger om at vannet har skapt problemer. Stort sett dreier det seg om vann i kjellere, tilbakeslag i sluk og kumlokk og kloakk som kommer opp av toaletter. Inne på Jernbanetorget T-banestasjon fosset vannet nedover trappene, melder VG.

Brannvesen og politiet rykket også ut da det rant vann inn i kjøpesenteret Paleet i Karl Johans gate.

Les også: Supersomre i Nord-Norge de neste 20 år

Vannet i veiene førte også til problemer for trafikken mange steder. Aller verst er det ved avkjøringen fra Mosseveien ved Ormsundveien der det er en liten innsjø, opplyser operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt.

Mosseveien er stengt for personbiler mens det jobbes med å få vannet unna. Det er ventet at det vil ta litt tid før vannet renner unna.

Trikkene fikk også problemer i vannfylte gater. Ruter varsler at det kan bli en del forsinkelser, men at dette vil gå seg til når vannstanden i gatene synker.

Også politiet på Romerike varsler om at det er vanskelige kjøreforhold flere steder på grunn av kraftig regnvær. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus