Meny

Kraftig jordskjelv har rammet Taiwan

Skjelvets episenter lå 38 kilometer sørøst for byen T'ai-chung. Det har tatt minst ett menneskeliv. Foto: AFP / NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst en person er død etter at et kraftig jordskjelv rammet Taiwan søndag.

Jordskjelvet hadde en styrke på 6,5, opplyser amerikanske geologer. Taiwanske seismologer oppgir at styrken var på 6,3, det kraftigste så langt i år.

Personen som omkom, var en fjellklatrer som ble truffet av stein som løsnet under skjelvet. Han befant seg på fjellet Alishan sentralt på øya, ifølge landets redningstjeneste

Skjelvets episenter lå 38 kilometer sørøst for byen T'ai-chung, og det var relativt grunt, ifølge U.S. Geological Survey (USGS). Et skjelv med denne styrken kan føre til store ødeleggelser, og taiwansk fjernsyn kunne søndag vise bilder av flere jordskred og store gule røykskyer i kjølvannet av disse.

Det er sendt fire helikoptre til jordskjelvområdet for å vurdere skadeomfanget. Seks hurtigtog måtte stanse på grunn av rystelsene, men de kunne raskt fortsette ettersom det ikke ble funnet skader på jernbaneskinnene.

Rystelsene kunne også kjennes i hovedstaden Taipei.

– Huset ristet, men ingenting falt, sier en innbygger.

En taiwansk seismolog, Lu Pei-ling, oppgir at skjelvet var omtrent like kraftig som skjelvet som rammet øya i 1999. Da omkom 2.400 mennesker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus