Meny

200 til sykehus med flåttbitt i fjor

I fjor ble over 200 lagt inn på sykehus med borreliose. Plakat fra informasjonsaksjon om flått og borrelia utenfor Stortinget. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver uke blir flere nordmenn innlagt på sykehus med flåttbitt. I fjor ble over 200 lagt inn med borreliose.

De 200 er de som har fått spredning fra bittstedet og ut i indre organer, skriver Aftenposten som har gått gjennom tall fra Folkehelseinstituttet.

I tillegg kommer 3.000 som er bitt og som har fått utslett.

Les også: Ny smittetrussel fra flått

Videre får ti personer hvert år diagnosen TBE, som er en mer alvorlig sykdom og som ikke kan behandles med antibiotika. Totalt har 80 personer fått denne sykdommen siden 1997.

Randi Eikeland, som er lege med spesialitet i nevrologi og forsker på borreliose, sier det er svært liten risiko for å få sykdommen. Hun sier at 200 må få bitt for hver som blir syk.

Les også: 11 ting du bør vite om flåtten

Men får man utslett, må man til lege. Hun sier at faren for å bli syk, er forsvinnende liten om man kommer raskt til behandling med antibiotika.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus