Meny

60 år med kronen på hodet

60 år med kronen på hodet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og 60 år med inspisering av militære på geledd. Blir dronning Elizabeth II aldri lei?

Søndag er det 60 år siden dronning Elizabeth ble kronet. Hun går ikke så ofte med kroningskronen. Vi har hørt rykter om at den er svært tung, så det kan jo forklare det.

Dronning Elizabeth II med kroningskronen som hun har bært i 60 år (heldigvis ikke sammenhengende) på søndag. Foto: Toby Melville/AFP Photo - NTB scanpix.Dronning Elizabeth II med kroningskronen som hun har bært i 60 år (heldigvis ikke sammenhengende) på søndag. Foto: Toby Melville/AFP Photo - NTB scanpix.


Men det hun gjør svært ofte er å se på menn i uniform. For dem som er særlig glad i menn i uniform, må dronning Elizabeth IIs 60 år med kronen virke som en drøm.

Dronningen og vaktene utenfor Windsor Castle må være gamle kjente etter hvert. Foto: Adrew Winning/AP Photo - NTB scanpix.Dronningen og vaktene utenfor Windsor Castle må være gamle kjente etter hvert. Foto: Adrew Winning/AP Photo - NTB scanpix.

Her inspiserer hun livvaktene ved Buckingham Palace. For noen uniformer! Det er ikke rart hun smiler. Foto: Johnny Green/AP Photo - NTB scanpix.Her inspiserer hun livvaktene ved Buckingham Palace. For noen uniformer! Det er ikke rart hun smiler. Foto: Johnny Green/AP Photo - NTB scanpix.

Men etter en gjennomgang i bildetarkivet til Scanpix, ser det ut som hun gjør dette vel ofte. Og når det ikke er flere geledd å spankulere langs i hjemlandet, så reiser hun til andre steder og titter på deres militære.

Her i Sør-Afrika i 1999. Foto: Juda Ngwenya/AP Photo - NTB scanpix.Her i Sør-Afrika i 1999. Foto: Juda Ngwenya/AP Photo - NTB scanpix.

Da er det ikke alltid like lett å matche antrekket til uniformene:

Dronningen inspiserer militære i Kingston, Jamaica i 2002.Dronningen inspiserer militære i Kingston, Jamaica i 2002.

Hun har til og med vært i Norge.

Dronning Elizabeth II sammen med kong Harald sjekker ut garden utenfor slottet i 2001.Dronning Elizabeth II sammen med kong Harald sjekker ut garden utenfor slottet i 2001.


Noen ganger treffer hun også kjentsfolk blant rekkene.

Det er ikke ofte Dronningen smiler mens hun inspiserer. Det er alvorlig arbeide. Men da hun traff på barnebarnet prins William, måtte de utveksle smil. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo - NTB scanpix.Det er ikke ofte Dronningen smiler mens hun inspiserer. Det er alvorlig arbeide. Men da hun traff på barnebarnet prins William, måtte de utveksle smil. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo - NTB scanpix.


Det samme gjentok seg da barnebarnet prins Harry også dukket opp i rekkene. Foto: Dylan Martinez/AP Photo - NTB scanpix.Det samme gjentok seg da barnebarnet prins Harry også dukket opp i rekkene. Foto: Dylan Martinez/AP Photo - NTB scanpix.


Vi tror at hun av og til må bli lei, for noen ganger dropper hun gåingen og overlater det til soldatene.

Kanskje soldatene også var slitne. Greit å ha hester da. Her haddde hun også besøk av daværende president George W. Bush i 2003. Foto: Charles Dharapak/AP Photo - NTB Scanpix.Kanskje soldatene også var slitne. Greit å ha hester da. Her haddde hun også besøk av daværende president George W. Bush i 2003. Foto: Charles Dharapak/AP Photo - NTB Scanpix.

Andre ganger orker hun kanskje heller ikke å se på dem for da sender hun andre for å inspisere for seg.

Her er det president Barack Obama som må ta seg av inspiseringen. Foto: Alastair Grant/AP Photo - NTB scanpix.Her er det president Barack Obama som må ta seg av inspiseringen. Foto: Alastair Grant/AP Photo - NTB scanpix.

Det kan jo sikkert også være greit å bare ta et bilde i lag. Og droppe det geledd-greiene.

Her sammen med første battaljon av The Argyll and Sutherland Highlanders. Han ved siden av Dronningen har noe bred beinstilling, syns vi. Foto: Michael Dunlea/AP - NTB scanpix.Her sammen med første battaljon av The Argyll and Sutherland Highlanders. Han ved siden av Dronningen har noe bred beinstilling, syns vi. Foto: Michael Dunlea/AP - NTB scanpix.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus