Meny

Mann (48) døde etter fall på 50 meter under sykkelritt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To syklister som hektet i hverandre var foranledningen da en 48 år gammel mann falt utfor en 50 meter lang skrent og døde under turrittet Bergen-Voss lørdag.

Ulykken skjedde på Risnesveien i Arna like før klokken 8.30.

– Ambulansepersonell forsøkte livreddende førstehjelp, men saken fikk dessverre et tragisk utfall. Han ble meldt død på stedet rundt klokken 9, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt til NTB.

Mannen, som var hjemmehørende i Etne, falt ned til bunnen av skrenten, om lag 50 meter. Der ble han liggende ved jernbaneskinnene. Ambulansepersonellet, som var utstasjonert i nærheten i forbindelse med rittet, var på plass etter få minutter.

Kamerater sterkt preget

Rittlederen, tidligere proffsyklist Bo Andre Namtvedt, sier ting tyder på at det var to eller tre syklister som hektet i hverandre. Det skjedde da et felt på rundt 40 personer kjørte ned en utforkjøring. Ingen andre ble skadd i ulykken.

Namtvedt var selv i rittlederbilen ikke langt unna da ulykken skjedde.

– Da jeg kom til stedet, sto klubbkamerater av mannen der og var sterkt preget. Vårt hovedfokus som arrangør, var da å ta vare på dem, sier han til NTB.

Det var 5.318 påmeldte syklister til turrittet. 4.000 av dem var ute i løypa på ulykkestidspunktet, og arrangøren sier det ville vært uhåndterlig å avlyse det 165 kilometer lange rittet.

Skjer jevnlig

Vestlandsklassikeren Bergen-Voss ble i år arrangert for 37. gang, men har aldri tidligere opplevd en dødsulykke.

– Er det noe dere kunne gjort annerledes i løypevalget og sikkerheten langs traseen?

– Det er vanskelig å si så kort tid etter, sier Namtvedt.

Han påpeker overfor Dagbladet at slike ulykker skjer jevnlig.

– Det startet med et hendelig uhell, og fikk dessverre en fatal utgang. Det var en murkant langs veien der de to rytterne huket sammen. Den ene falt over kanten og rullet nedover i en bakke i terrenget, sier han.

– Forferdelig trist

Lagkaptein Øystein Blom-Ohlsen i Team Mestersykkel, som vant lørdagens ritt, betegner overfor Bergens Tidende dødsulykken som forferdelig trist.

– Dette legger helt klart en demper på vår glede over å være beste lag i dag, sier han.

De påpeker at det er krevende å sykle på glatt og sleipt føre, som det var under rittet lørdag. Laget har ikke noe å si på sikkerheten hos arrangøren.

– De kan ikke gardere seg mot alt. Det er alltid en risiko ved å sykle på tynne dekk i høy hastighet, sier Blom-Ohlsen.

Det oppsto forsinkelser både på lokaltogene og Bergensbanen lørdag, siden syklisten falt ned til skinnegangen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus