Meny

16 skadd, sjåføren er siktet etter bussvelt ved Rygge

En mellomstor buss med kinesiske turister veltet på E6 ved Rygge i sydgående retning lørdag morgen. Flere er skadet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåføren av turistbussen som veltet med en gruppe kinesiske turister om bord på E6 ved Rygge i Østfold lørdag morgen, er formelt siktet etter ulykken.

Sjåføren av turistbussen som veltet med en gruppe kinesiske turister på E6 ved Rygge i Østfold lørdag morgen, er formelt siktet etter ulykken.

– Vi har tatt rutinemessige blodprøver av ham, men det foreligger ingen mistanke om promille, sa operasjonsleder Arne Haraldstad i Østfold politidistrikt til NTB lørdag ettermiddag.

Det var 21 passasjerer i bussen da den veltet. En 60 år gammel kvinne ble kjørt med ambulanse til Ullevål sykehus i Oslo. Hun er moderat skadd, mens 15 ble lettere skadd, inkludert sjåføren. Fem kom uskadd fra ulykken.

De som pådro seg lettere skader, er behandlet på legevakten.

Siktet for uaktsom kjøring

– Den litauiske sjåføren er foreløpig siktet etter veitrafikklovens paragraf 3, som gjelder generell uaktsomhet i trafikken, sier jourhavende jurist Cecilie Evju i Østfold politidistrikt til NTB.

Politiet har avhørt sjåføren og én person i det kinesiske reisefølget. Ytterligere en kineser vil bli avhørt. Politiet bruker tolk under avhørene av de tre.

– Vi håper den videre etterforskningen og de tekniske undersøkelsene av bussen vil bringe klarhet i hvordan ulykken skjedde. I løpet av kvelden har vi ikke funnet grunn til å endre eller utvide siktelsen mot sjåføren, sa operasjonsleder Villy Meier i Østfold politidistrikt til NTB lørdag kveld.

På vei til Sverige

Den mellomstore bussen tilhører et litauisk selskap og var på vei til Göteborg. Statens vegvesen vil foreta tekniske undersøkelser av bussen som er brakt til Hafslund trafikkstasjon.

Ulykken skjedde på en rett strekning, og det var ikke andre kjøretøy involvert. E6 i sørgående retning ble stengt etter ulykken, men ble åpnet igjen i 12.30-tiden.

Én teori er at bussen har veltet fordi den kom opp på veiskulderen på siden av veien. Om dette er tilfellet, er det fortsatt uklart hva som førte til at den kjørte ut av veibanen.

Politiet fikk melding om bussvelten klokka 7.49
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus