Norge videre til finalen i Melodi Grand Prix

Det norske håpet Margaret Berger fotografert i Greenroom rett etter fremførelsen av I feed you my love i Malmø arena torsdag kveld. Foto: NRK.
Det norske håpet Margaret Berger fotografert i Greenroom rett etter fremførelsen av I feed you my love i Malmø arena torsdag kveld. Foto: NRK.

Norge er klar for finalen i Melodi Grand Prix etter at Margaret Berger ble en av de ti som gikk videre fra semifinalen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge var det femte landet som ble ropt opp av de ti som gikk videre fra semifinalen.

Både Ungarn, Aserbajdsjan, Georgia og Romania ble ropt opp før Norge endelig ble nevnt og Margaret Berger kunne puste lettet ut.

Deretter ble både Island, Armenia, Finland, Malta og Hellas ropt opp som klare for lørdagens finale.

Dermed er alle de nordiske landene sikret plass i finalen. Danmark gikk videre fra forrige semifinale, mens Sverige er sikret plass i egenskap av å være vertsnasjon.

Smilende Berger

Det så ut som eventuell nervøsitet var borte da Berger sto på scenen under semifinalen. Som nummer 13 ut og med et smil om munnen framførte hun «I Feed You My Love».

Les også: Margaret Berger har familien i salen

Med blikket til tider rett i kamera gjorde hun sitt for at Norge skulle sanke nok stemmer fra TV-seerne rundt om i Europa.

– Vi kom til finalen! Det føles helt fantastisk, og jeg er veldig lettet. Dette var et fantastisk kick, sa Berger til NRK etter at kvalifiseringen var unnagjort.

Hun tør ikke spå noe om hvordan hun tror det går i finalen på lørdag.

– Det er umulig å si hvordan det vil gå da det er så mye som spiller inn, men jeg lover at vi skal gjøre vårt beste, sier en glad Berger.

Les også: Her er låtene Margaret må slå

Hadde problemer

I starten av sendingen hadde NRK problemer med overføringen av TV-signalene fra Malmø. Helt i begynnelsen frøs bildet, og da det kom tilbake noen få minutter senere, var lyden usynkronisert.

Kommentator Olav Viksmo Slettan kunne man heller ikke høre før etter at de to første landene hadde fremført sine låter.

– Feilen lå hos oss, det skjedde rett og slett en feilkobling som tok litt tid å identifisere hvor kom fra. Overvåkerne våre forsto at noe var feil, begynte å feilsøkte, og så tok det litt tid. Vi er veldig lei oss for det, sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen i NRK til Dagbladet.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus