Vakthold skal hindre forsøpling ved Botanisk hage

Oslo kommune er lei av at bostedsløse forsøpler og griser til parken ved Botanisk hage. Nå skjerpes vaktholdet og renholdet intensiveres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Botanisk hage valgte forrige uke å redusere åpningstidene med hele seks timer om dagen fordi tilreisende bostedsløse har forsøplet og brukt parkområdet som toalett.

Oslo kommune innførte derfor flere kortsiktige tiltak allerede torsdag. Kommunen skal sørge for rydding og renhold og lover at området skal være rengjort innen tirsdag 21. mai. Vaktholdet skal nå intensiveres i hele uteområdet.

Les også: Eide advarer mot ufin debatt om romfolk i Norge

Dermed legger kommunen til rette for at Botanisk hage kan gå tilbake til ordinære åpningstider fra tirsdag over pinse.

– Botanisk hage er et flott sted og det er viktig at åpningstilbudet opprettholdes. Vi har i samarbeid med Universitetet i Oslo og Naturhistorisk museum kommet fram til tiltak som gjør at Botanisk hage kan gjeninnføre vanlige åpningstider, sier byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen (V).

Strakstiltakene skal evalueres allerede i slutten av juni. Kommunen vurderer også flere tiltak som vil kreve noe mer tid å gjennomføre.

– Vi er meget glade for at kommunen og politiet vil ta tak i forholdene rundt Botanisk hage, slik at vi igjen kan gi byens befolkning det tilbudet vi ønsker, sier museumsdirektør Arne Bjørlykke ved Naturhistorisk museum.