Margaret Berger har familien i salen

Norge får mange hyggelige sms-er før semifinalen i kveld. Fra venstre:  Trommis Axel Tidemann, May Kristin Kaspersen, Jorunn Hauge, Margaret Berger og Nicoline Berg Kaasin. Foto: Silje Marie Lien
Norge får mange hyggelige sms-er før semifinalen i kveld. Fra venstre: Trommis Axel Tidemann, May Kristin Kaspersen, Jorunn Hauge, Margaret Berger og Nicoline Berg Kaasin. Foto: Silje Marie Lien

Før den avgjørende semifinalen i Melodi Grand Prix torsdag har Margaret Berger fått familien sin ned til Malmö. Det gir henne godfølelsen på scenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er ett av 17 land som kjemper om de ti siste plassene i lørdagens finale.

– Finland er veldig sterke. De har et kult, moderne nummer. Og den greske sangen er en partylåt, sa Berger da hun møtte pressen etter generalprøvene onsdag.

Håper å skille seg ut

– I denne semifinalen er det mer up-tempo-ting, så man må presse mer for å komme gjennom. Men jeg håper at nummeret mitt skiller seg ut, fortsatte hun.

Sammenlignet med en del andre lands bidrag, har Norge en ganske dempet sceneopptreden, med tre korister og en trommeslager, i tillegg til Berger.

Les også: Her er låtene Margaret må slå

– Vi har tatt et valg som jeg mener gjør at vi skiller oss ut. Det er ikke pyro, det er ikke tusen trommer som skal spilles på, og det er ikke tribal-tatoveringer. Dette har vi gjort av en grunn. Vi er fullt klar over at det i Eurovision skal skje masse, men jeg ønsker ikke at det skal være et sirkus – og at folk skal få med seg låten, forklarer det norske MGP-håpet.

Torsdag formiddag hadde Margaret Berger siste generalprøve før det gjelder klokken 21.

– Det var rett og slett kjempegøy å stå på scenen under tredje og siste generalprøve i dag. Jeg har masse energi, alle nerver er borte, så i kveld blir det fest.

Søstre til stede

Til semifinalen har hun fått familien sin, inkludert søstrene, til Malmö. Det betyr mye for den norske stjernen.

– Det blir utrolig stas, men det jeg gleder meg aller mest til er å få klemme på dem. I tillegg er alle i den norske delegasjonen i et så utrolig godt humør og det smitter over på meg. Jeg har ladet opp med massasje og kokosvann, Margarets hemmelig triks, så nå er jeg klar til å ta scenen i kveld, sier sangeren.

Les også: Margaret Berger: – Jeg er egentlig ikke nervøs

Hun vedgår at hun blir skuffet hvis finaleplassen ryker.

– Jeg blir skuffet hvis jeg ikke går videre. Selvfølgelig er jeg kommet hit for å være i finalen og å få synge låten for 100 millioner seere, sier Margaret Berger.

Norge er nummer 12 på scenen av de 17 bidragene i semifinalen, som starter med Latvia og avsluttes med Romania.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus