Sara (3) ble nesten kvalt av 17-mai trompet

Snarrådige legefar reddet datteren ved å bruke Heimlich-grepet for å få plastbiten ut av halsen på den lille jenta. – Jeg er glad det var han som var hjemme med henne da det skjedde, sier moren. Foto: Privat
Snarrådige legefar reddet datteren ved å bruke Heimlich-grepet for å få plastbiten ut av halsen på den lille jenta. – Jeg er glad det var han som var hjemme med henne da det skjedde, sier moren. Foto: Privat

Legefar reddet jenta som hadde svelget en liten del av munnstykket på en leketrompet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hadde jeg vært alene hjemme med Sara vet jeg ikke hva som kunne skjedd, sier Lise Holanger til ABC Nyheter.

Hun og samboeren opplevde alle foreldres mareritt da deres tre år gamle datter fikk en liten del av munnstykket av en 17-mai trompet i halsen og var i ferd med å bli kvalt.

Lise var på butikken da den skremmende episoden skjedde.

Hjemme med datteren var legefaren. Da treåringen begynte å gjøre grimaser og trampe med beina, utførte den snarrådige legefaren Heimlich-grepet for å få plastbiten ut av halsen på den lille jenta.

– Jeg er glad det var han som var hjemme med henne da det skjedde. Jeg vet ikke hvordan jeg hadde reagert om jeg var i den samme situasjonen, sier Holanger.

Les også: Dette leketeltet kan være farlig for barn

Stoppet salget

Etter at Holanger kom hjem logget hun på Facebook og la ut et bilde av trompeten for å advare venner mot å la barn bruke lekeinstrumentet.

Innlegget hun la ut tirsdag har blitt delt nærmere 7500 ganger.

– Jeg la det ut først og fremst for å advare venner, men jeg syntes det er godt å se at stadig flere engasjerer seg i å opplyse om produktet, sier hun.

Holanger sendt også en mail til Festplassen AS, som er distrubutør av leken, og varslet om feilen.

Salgs og markedsjef Vidar Opheim i Festplassen AS, sier til Mammanett, som først omtalte saken, at salget av produktet ble stoppet etter at de ble gjort oppmerksomme på feilen. Hittill i år har det blitt solgt 4000 eksemplarer av fløyten gjennom lavpriskjede Nille.

– Det har aldri i Norge eller i andre land blitt rapportert lignende hendelser. Risikoen er helt minimal, men ett uhell er ett for mye. Det er også bakgrunnen for at vi i samarbeid med Nille har trukket produktet fra handelen, forteller Opheim.

LØSNET. Den merkede plastdelen løsnet da tre år gamle Sara pustet inn for å blåse. Foto: Privat

Les også: Disse symbolene bør du styre unna

Skremt etter nesten-ulykke

Lekeinstrumentet har blitt solgt i Norge i forbindelse med 17-mai de siste tre årene.

– Fløyten har blitt solgt som 17-mai leke de tre siste årene. De to foregående årene er det Nordic Season som har levert produktet til Nille. Den er produsert av samme fabrikk. Produktet er for øvrig CE godkjent i henhold til EN-71 standard. CE godkjenningen vil si at produktet er testet for løse deler og om det avgir farlige stoffer, sier han.

Lise Holanger er fornøyd med hvordan selskapet har håndtert situasjonen. Til ABC Nyheter forteller Holanger at hun føler selskapet har tatt hendelsen alvorlig.

– Vi er fornøyd med hvordan de har fulgt oss opp og har stanset salget av fløyta, sier hun.

Holanger sier tre år gamle Sara er skremt etter nesten-ulykken.

- Vi var på butikken dagen etter hun nesten ble kvalt. Da pekte hun på lekeinstrumentet og sa «den er skummel». Det kan virke som hun har fått seg en støkk etter det som har skjedd, sier moren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus