Pinseværet blir best i nord

En sveip trekkfugler på vei nordover opp Oslofjorden, antakelig for å feire pinse nord for Dovre. Det er der godværet er de nærmeste dagene. Foto: Per Løchen / NTB scanpix.
En sveip trekkfugler på vei nordover opp Oslofjorden, antakelig for å feire pinse nord for Dovre. Det er der godværet er de nærmeste dagene. Foto: Per Løchen / NTB scanpix.

De som vil være garantert sol og varme 17. mai, bør dra nord for Dovre. Godværet i nord ser ut til å holde seg til over pinse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trøndere og nordlendinger er ikke akkurat bortskjemt med godvær 17. mai. Men i år ser det ut til at de for en gangs skyld kan feire nasjonaldagen uten paraplyer og regntøy.

Både Trondheim og Tromsø får trolig solskinn og temperaturer opp mot 20 grader, opplyser vakthavende meteorolog Bjørn Røsting ved Meteorologisk institutt til NTB.

Front gir hodebry

For Sør-Norge er det ikke like lett å spå. «Det vanskelige 17. mai-været gir hodebry», tvitrer Meteorologisk institutt.

– Grunnen til hodebryet er at vi har en skarp front fra sør til nord over Sør-Norge. Vinden blåser langs fronten, så den beveger seg lite øst-vest. De små bevegelsene i fronten er vanskelige å varsle, sier Røsting.

Les også: Slik blir 17. mai-været

Men 17. mai-været blir ikke helt ille, trøster han.

– Det kan komme noen byger sør og vest for Oslo, men de blir nok ikke særlig kraftige. Og vi kan få temperaturer over 20 grader, iallfall i østlige områder.

Varm pinse

Også i pinsen kan det komme noen regnbyger østafjells. Men temperaturene er på vei oppover. Til tross for bygene kan det bli godt og varmt.

Også Vestlandet, både sør og nord for Stad, vil stort sett få pent vær. Men det kan komme noen regnbyger mot slutten av pinsen.

Sjekk været der du er

Lørdag og søndag kan det blåse liten kuling på trøndelagskysten. Bortsett fra det, ligger Midt-Norge an til å få knallvær. I Trøndelag kan temperaturene komme over 20 grader både pinseaften, 1. og 2. pinsedag. Østlig vind gir mye solskinn.

Også Nord-Norge vil stort sett få fint pinsevær, men det kan komme noen regnbyger i Øst-Finnmark, sier Røsting.

Men det er for tidlig å pakke vekk ullklærne i nord. Selv om tromsøværingene kan få rundt 20 grader på nasjonaldagen, faller tempen til under 10 grader på lørdag. Det samme gjelder Nordland og Finnmark, der temperaturen langs kysten trolig vil ligge på 3-4 grader.

Trøsten er at temperaturen vil stige litt lenger ut i pinsen, som varer ut mandag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus