Overgrepsdømt pågrepet utenfor tinghuset

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like etter at den 30 år gamle barnefaren fikk dommen på 17 års fengsel for overgrep mot sine egne barn, ble han pågrepet og framstilt for varetekt i Øvre Romerike tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med den ni år eldre kona ble mannen torsdag dømt til en av norgeshistoriens strengeste straffer i saken som omfatter grove overgrep mot en stesønn og sine to egne barn. I motsetning til ektefellen har mannen ikke sittet i varetekt mens saken har vært under behandling i Øvre Romerike tingrett eller under den to år lange etterforskningen.

Kort tid etter at dommen på 17 ble avsagt torsdag formiddag avgjorde likevel politiadvokat Anne Siv Åvitsland, som også har fungert som medaktor under rettssaken, at mannen skulle pågripes, noe som skjedde i samme øyeblikk som han satte foten på utsiden av tinghuset i Eidsvoll.

Les også: Foreldre anker overgrepsdom

– Vi mener han bør sitte i varetekt av hensyn til den allmenne rettsoppfatningen og det faktum at han nå er funnet skyldig og dømt i første instans i straffesaken, sier Åvitsland til NTB.

30-åringens forsvarer, advokat Unni Fries, sier hennes klient motsetter seg varetekt og mener at dette spørsmålet må kunne vente til ankesaken har vært behandlet i Eidsivating lagmannsrett.