Politiet skjerper innsatsen mot partnervold

Politiet skjerper innsatsen mot partnervold
Politiet skjerper innsatsen mot partnervold

Erfaringene fra Oslo politidistrikts partnervoldsprosjekt er så gode at prosjektet nå utvides til flere deler av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ønsker å styrke arbeidet for forebygging av vold i nære relasjoner. Erfaringene med partnervoldsprosjeket SARA viser at man på den måten også kan forhindre partnerdrap, skriver Dagsavisen.

– Hovedgrunnen er at pilotprosjektet, da det ble gjennomført ved Stovner politistasjon, kunne vise til svært gode resultater, sier familievoldskoordinator Dag Simen Grøtterud i Oslo politidistrikt.

I løpet av året prøveprosjektet varte, ble antall nye anmeldelser og brudd på besøksforbud i de sakene politiet jobbet med, redusert til et fåtall.

Av 13 drap totalt så langt i år, er trolig ni partnerdrap. De siste fem årene har antallet anmeldte saker som gjelder vold i nære relasjoner, økt med 75 prosent, viser tall fra Politidirektoratet.

Forsker Vibeke Ottesen ved Universitetet i Oslo er i utgangspunktet positiv til SARA-prosjektet, men er usikker på om det er tilpasset norske forhold ettersom det er basert på erfaringer fra andre land.

– Vi trenger mer kunnskap om de som utfører partnerdrap, sier hun, og håper at hennes forskning på drap i nære relasjoner kan bidra til dette.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus