Syria-resolusjon vedtatt i FNs hovedforsamling

Medlemmer av Den frie syriske hær hjelper en såret kamerat i Deir al-Zor. Onsdag vedtok FNs hovedforsamling en ny Syria-resolusjon, der regimet til president Bashar al-Assad fordømmes, men den fikk mindre støtte enn den forrige resolusjonen. Foto: Khalil Ashawi / Reuters / NTB scanpix.
Medlemmer av Den frie syriske hær hjelper en såret kamerat i Deir al-Zor. Onsdag vedtok FNs hovedforsamling en ny Syria-resolusjon, der regimet til president Bashar al-Assad fordømmes, men den fikk mindre støtte enn den forrige resolusjonen. Foto: Khalil Ashawi / Reuters / NTB scanpix.

FNs hovedforsamling har vedtatt en ny resolusjon om Syria hvor syriske myndigheter fordømmes for å ha trappet opp borgerkrigen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I resolusjonen tas det også til orde for forhandlinger med den syriske opposisjonen om et overgangsregime.

Russland har motsatt seg resolusjonsteksten. Ifølge russerne kan den komme i veien for fredssamtaler i Syria.

Bare 107 av de i alt 193 medlemmene i FNs hovedforsamling stemte for resolusjonen. Tolv stemte mot, mens 59 var avholdende. Forrige gang FNs hovedforsamling vedtok en resolusjon om Syria, stemte 133 for.

Les også: Lavrov og Kerry ikke skremt av spionsaken

Syrisk opposisjon roser resolusjonen.

– Den syriske koalisjonen ønsker dagens resolusjon velkommen, idet den fordømmer det syriske regimets ulovlige og brutale maktbruk mot egne borgere, uttaler Syrias Nasjonalkoalisjon, en paraplyorganisasjon for en rekke opposisjonsgrupper.

Resolusjonsteksten er ikke juridisk bindende.

Les også: 80.000 drept i borgerkrigen i Syria

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus