Palestinere markerte «katastrofen»

En palestinsk demonstrant kaster tilbake en tåregassbeholder mot israelske sikkerhetsstyrker under et sammenstøt på Vestbredden onsdag. Foto: Mohamad Torokman / Reuters / NTB scanpix.
En palestinsk demonstrant kaster tilbake en tåregassbeholder mot israelske sikkerhetsstyrker under et sammenstøt på Vestbredden onsdag. Foto: Mohamad Torokman / Reuters / NTB scanpix.

Israelske styrker og palestinske demonstranter støtte sammen på Vestbredden da tusenvis av palestinere markerte Nakba, «katastrofen», 65 år etter at den jødiske staten ble opprettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske soldater skjøt med gummikuler mot demonstranter som onsdag hadde samlet seg foran det israelske militærfengslet Ofer ved Ramallah. 15 personer ble såret, melder palestinske kilder. Demonstrantene kastet stein på de israelske styrkene.

Også i Øst-Jerusalem ble det meldt om sammenstøt mellom politi og demonstranter. De fant sted utenfor Damaskusporten i gamlebyen, ifølge en talskvinne for politiet. Hun opplyser at tre politimenn ble såret og åtte palestinere pågrepet.

Nakba er markeringen av dagen da palestinerne ble drevet ut av sine hjem i områdene som fra 1948 har utgjort staten Israel.

Les også: Obama: - Palestinerne fortjener sin egen stat

Mange palestinerne har fortsatt nøklene til husene som enten de selv eller slektninger forlot under masseflukten, og krever å få komme tilbake.

Dagen ble markert både i Ramallah, Nablus og Hebron på Vestbredden, samt på Gazastripen. Tusenvis av mennesker samlet seg i Gaza by for å kreve tilbakeføring av jord.

Nakba, som er det arabiske ordet for katastrofe, blir hvert år markert dagen etter at Israel feirer opprettelsen av den jødiske staten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus