Ariel Castro mener han er uskyldig

Ariel Castro (52) avviser at han har kidnappet og voldtatt de tre unge kvinnene som ble funnet i huset hans i forrige uke. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Ariel Castro (52) avviser at han har kidnappet og voldtatt de tre unge kvinnene som ble funnet i huset hans i forrige uke. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Ariel Castro, som anklages for å ha holdt tre unge kvinner innesperret i et hus i den amerikanske byen Cleveland, vil erklære seg ikke skyldig, opplyser hans advokater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Castro er tiltalt for fire tilfeller av kidnapping og for å ha voldtatt de tre jentene som befant seg i huset hans i en tiårsperiode.

Den fjerde kidnappingen gjelder den seks år gamle datteren til en av jentene, Amanda Berry. Castro er seksåringens biologiske far.

– Han er ikke et monster, og han bør ikke demoniseres, sier Castros advokat Jaye Schlachet til nyhetsbyrået AFP.

Les også: - Har varige fysiske skader

Ifølge advokaten kommer det til å bli lagt fram opplysninger som støtter at Castro er uskyldig, under den videre rettsprosessen.

En annen av Castros advokater, Craig Weintraub, sier til WKYC-TV at hans klient er svært glad i jenta som han har fått sammen med Berry (27).

Castro risikerer også å bli tiltalt for drap som følge av anklager om at han mishandlet en av kvinnene slik at hun aborterte.

Les også: Ariel Castros brødre snakker ut

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus