Babyfabrikk avdekket

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nigeriansk politi sier onsdag at de har funnet seks gravide tenåringsjenter under en razzia mot et hus. Tre personer er pågrepet, mistenkt for å ha planlagt å selge barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den andre såkalte «spedbarnsfabrikken» som har blitt avdekket i det vestafrikanske landet på en uke.

– Vi handlet på bakgrunn av etterretningsopplysninger og gjennomførte en razzia mot huset i byen Engu, der vi fant seks gravide jenter. Samtlige var under 17 år. De ble frigitt, sier polititalsmann Ebere Amaraizu i den sørøstlige delstaten Engu til AFP.


Han sier to menn og en kvinne er antatt å stå bak en liga som driver med handel av barn. Disse ble pågrepet under razziaen mandag, og samarbeider med politiet.

Amaraizu sier jentene har blitt «lurt inn i huset mot et løfte om penger etter at de fødte».

– Etterforskningen vil avdekke detaljene. Vi må vite hvordan de ble gravide og hvor de kom fra, sier han.

Les også: Smuglet 300 filippinere til Danmark

Mandagens razzia skjedde fem dager etter at politiet i delstaten Imo frigjorde 17 gravide jenter og 11 små barn fra et hjem i byen Umuaka.

Jentene, som var i alderen 14-17, sier til politiet at de ble gjort gravide av en 23 år gammel mann som nå befinner seg i varetekt. Eieren av bygget er på flukt.

Nigeriansk politi har avdekket en rekke slike «spedbarnsfabrikker» de siste årene, hovedsakelig sørøst i landet. Men det har ikke blitt slått fast hvem som var ment å kjøpe barna.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Menneskehandel, inkludert salg av barn, er den tredje vanligste forbrytelsen i Nigeria etter svindel og narkosmugling, har UNESCO slått fast.

I mai 2011 i delstaten Abia sørøst i landet frigjorde politiet 32 gravide jenter som sa de hadde fått tilbud om å selge sine spedbarn for mellom 25.000 og 30.000 naira (cirka 1000 kroner) avhengig av spedbarnets kjønn.

Ytterligere 17 gravide jenter ble funnet i den sørlige delstaten Anambra i oktober 2011 under tilsvarende omstendigheter.

Les også: To nordmenn fengslet for menneskesmugling