Babyfabrikk avdekket

Nigeriansk politi sier onsdag at de har funnet seks gravide tenåringsjenter under en razzia mot et hus. Tre personer er pågrepet, mistenkt for å ha planlagt å selge barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den andre såkalte «spedbarnsfabrikken» som har blitt avdekket i det vestafrikanske landet på en uke.

– Vi handlet på bakgrunn av etterretningsopplysninger og gjennomførte en razzia mot huset i byen Engu, der vi fant seks gravide jenter. Samtlige var under 17 år. De ble frigitt, sier polititalsmann Ebere Amaraizu i den sørøstlige delstaten Engu til AFP.


Han sier to menn og en kvinne er antatt å stå bak en liga som driver med handel av barn. Disse ble pågrepet under razziaen mandag, og samarbeider med politiet.

Amaraizu sier jentene har blitt «lurt inn i huset mot et løfte om penger etter at de fødte».

– Etterforskningen vil avdekke detaljene. Vi må vite hvordan de ble gravide og hvor de kom fra, sier han.

Les også: Smuglet 300 filippinere til Danmark

Mandagens razzia skjedde fem dager etter at politiet i delstaten Imo frigjorde 17 gravide jenter og 11 små barn fra et hjem i byen Umuaka.

Jentene, som var i alderen 14-17, sier til politiet at de ble gjort gravide av en 23 år gammel mann som nå befinner seg i varetekt. Eieren av bygget er på flukt.

Nigeriansk politi har avdekket en rekke slike «spedbarnsfabrikker» de siste årene, hovedsakelig sørøst i landet. Men det har ikke blitt slått fast hvem som var ment å kjøpe barna.

Menneskehandel, inkludert salg av barn, er den tredje vanligste forbrytelsen i Nigeria etter svindel og narkosmugling, har UNESCO slått fast.

I mai 2011 i delstaten Abia sørøst i landet frigjorde politiet 32 gravide jenter som sa de hadde fått tilbud om å selge sine spedbarn for mellom 25.000 og 30.000 naira (cirka 1000 kroner) avhengig av spedbarnets kjønn.

Ytterligere 17 gravide jenter ble funnet i den sørlige delstaten Anambra i oktober 2011 under tilsvarende omstendigheter.

Les også: To nordmenn fengslet for menneskesmugling

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus