Optimistisk møte mellom Russland og USA i Kiruna:

Lavrov og Kerry ikke skremt av spionsaken

Ikke langsint: Russlands utenriksminister Sergei Lavrov (bildet) tok seg en god prat om Syria med John Kerry i Kiruna. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.
Ikke langsint: Russlands utenriksminister Sergei Lavrov (bildet) tok seg en god prat om Syria med John Kerry i Kiruna. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

- Hendelsen i Moskva innvirker ikke på vårt samarbeid for en fredsløsning i Syria, forsikrer utenriksministrene Sergei Lavrov og John Kerry, som tok seg en prat under Arktisk Råds møte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIRUNA, SVERIGE (ABC NYHETER): - Vi er veldig optimistiske med hensyn til å få arbeidet med en fredsavtale i Syria gjort.

Det forsikret både Lavrov og Kerry under ministermøtet i Arktisk Råd, som ble avsluttet onsdag.

De to utenriksministrene møttes og diskuterte Syria kvelden i forveien, og forsikret at "hendelsen" i Moskva ikke påvirket deres samarbeid om Syria.

Amerikaneren Ryan Fogle, som er tredjesekretær ved den amerikanske ambassaden i Moskva, ble tirsdag pågrepet av russiske myndigheter og anklaget for å ha forsøk å rekruttere russere som spioner.

Les: Spionsak ødeleggende for forholdet mellom USA og Russland

- Vi har vært i kontakt med FN, Assad-regimet og opposisjonen. Vi er alle overbevist om at vi vil få partene i Syria til bordet. i Vi mener det trengs en overgangsregjering ved makta, sa Kerry.

- Vi har et veldig klart initiativ på bordet, sa Sergei Lavrov.

- Det vi nå trenger, er å mobilisere støtte for det russisk-amerikanske forslaget. Først og fremst fra alle parter i Syria, og dernest utenforstående krefter som har innflytelsei Syria, sa den russiske utenriksministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus