– Spionsak ødeleggende for forholdet mellom Russland og USA

Russiske politi har sendt ut dette bildet som angivelig viser den amerikanske diplomaten Ryan Fogle bli pågrepet. Fogle anklages for spionasje og er utvist fra Russland. Foto: Reuters

Spionsaken i Russland fører til en alvorlig knekk i forholdet mellom USA og Russland, påpeker russiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Saken har ikke akkurat bidratt til å styrke forholdet til Washington, sier Dmitrij Peskov, talsmann for president Vladimir Putin, til nyhetsbyrået Itar-Tass onsdag.

Amerikaneren Ryan Fogle, som er tredjesekretær ved den amerikanske ambassaden i Moskva, ble tirsdag pågrepet av russiske myndigheter og anklaget for å ha forsøk å rekruttere russere som spioner.

Les også: USA beskyldes for overvåking av nyhetsbyrå

Peskovs uttalelse er den første kommentaren fra Kreml om saken. Peskov sier videre at saken er «beklagelig». Men han kom ikke med trusler om ytterligere aksjoner mot den amerikanske ambassaden utover at Fogle blir utvist fra Russland.

Verken den amerikanske ambassaden i Moskva eller utenriksdepartementet i Washington har så langt kommentert saken offentlig.

Les også: USA beskyldes for overvåking av nyhetsbyrå

USAs ambassadør Michael McFaul ble imidlertid innkalt på teppet i det russiske utenriksdepartementet onsdag for å forklare seg om saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus