Mann knivstukket og drept i Bergen

En av de tre personene som ble knivstukket i Bergen tirsdag kveld, døde av skadene. Politiet har pågrepet en antatt gjerningsmann. Foto: Remi Presttun (NTB scanpix)
En av de tre personene som ble knivstukket i Bergen tirsdag kveld, døde av skadene. Politiet har pågrepet en antatt gjerningsmann. Foto: Remi Presttun (NTB scanpix)

En av de tre personene som ble knivstukket i Bergen tirsdag kveld, døde av skadene. En nabo er siktet for drap og drapsforsøk, men nekter straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann på 59 år ble erklært død i ambulansen på vei til sykehuset, skriver Bergens Tidende. En 50 år gammel mann er ifølge Haukeland universitetssjukehus lettere skadd. Hans tilstand ble først beskrevet som kritisk, men dette ble senere rettet opp.

En tredje person, en mann på 61 år, ble også lettere skadd og var til kontroll hos legevakten i Bergen før han ble avhørt nærmere av politiet.

Knivstikkingen skjedde i en kommunal leilighet i Michael Krohns gate i 18-tiden. Ifølge Dagbladet skal flere av de involverte tilhøre et rusmiljø.

Da politiet kom til stedet, pågrep de etter kort tid en 56 år gammel nabo, mistenkt for å være gjerningsmannen. Det ble tatt blodprøve av mannen før han ble satt i arresten. Han er siktet for drap og drapsforsøk og ble avhørt sent tirsdag kveld.

– Løp blodig rundt

Vitner beskriver en sjokkerende hendelse. Mihails Lescovs sier til Bergensavisen at en blodig mann kom ut på gaten i 18-tiden. Lescovs løp da inn til kona si.

– Han sa jeg måtte ringe politiet med en gang, forteller ektefellen Aija Bille.

Hun sier at ektemannen hadde sett hvordan mannen blodig løp rundt og forsøkte å stanse biler for å få hjelp.

Bergens Tidende har snakket med sønnen til den 50 år gamle mannen som ble lettere skadd. Sønnen har vært i kontakt med sin far og forteller at den pågrepne 56-åringen skal ha stormet inn i leiligheten mens de tre mennene satt og så på Norges kamp i ishockey-VM.

– De andre ble rasende, for de hadde vært i klammeri før. De sa at han skulle komme seg ut, ellers ville de ringe politiet. Ti minutter senere kom han tilbake med kniv, sier sønnen.

Uskadd

Innsatsleder Rune Vedeler i Hordaland politidistrikt opplyser at politiet kom til stedet etter at en mann kom ut av leiligheten, tilsølt av blod. Deretter ble det klart at ytterligere to personer var knivstukket.

Politiet ble varslet om knivstikkingen klokka 18.07 og den pågrepne 56-åringen ble rundt klokka 18.30 ført ut av bygården iført håndjern. Mannen var tilsynelatende uskadd, skriver Bergens Tidende.

Til VG opplyser 56-åringens advokat Jostein Alvheim at hans klient nekter for å ha noe med knivstikkingen å gjøre.

– Min klient sier at han har vært i sin egen leilighet når dette skjedde. Han nekter derfor straffskyld, sier Alvheim.

Ifølge Bergens Tidende var det 3. april en slåsskamp på samme adresse mellom den nå pågrepne 56-åringen og en av andre mennene som ble knivstukket tirsdag.

Den avdøde vil bli obdusert i løpet av onsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus