Fant sønnens levninger

Tina Beate Karlsen ved sønnens grav. Foto: Lars Antonsen (Avisa Nordland)
Tina Beate Karlsen ved sønnens grav. Foto: Lars Antonsen (Avisa Nordland)

Tina Beate Karlsen skulle på helgetur for å minnes sin avdøde sønn. Det endte med et makabert funn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Minnestunden sammen med Bjørn-Helges søskenbarn (26) og hennes kjæreste ble ikke slik vi hadde tenkt oss, sier avdødes mor, Tina Beate Karlsen (48) til Avisa Nordland.

6. desember i fjor ble det bekreftet at han var den døde personen som ble funnet av en turgåer på Moldjord i Beiarn i slutten av november. Sønnen hadde da vært savnet siden 27. juni 2012. Han hadde valgt å ta sitt eget liv, melder Avisa Nordland.

På funnstedet fant hun og de to andre levninger etter sønnen. Disse lå synlige på bakken der han ble funnet død. «En slett utført jobb av politiets kriminalteknikere», skriver avisen.

– Jeg er både sint og forbannet. Mest fordi politiet forsikret oss om at alt var hentet og tatt vare på til begravelse og kremasjon. Det er ikke verdighet i noe når familien skal være tvunget til å gå gjennom noe slikt, sier Tina Beate Karlsen til Avisa Nordland.

Sønnen ble begravet 18. desember i fjor. Etter funnet tok moren selv kontakt med folk for å få hjelp til å bringe sønnens levninger ned fra skogen.

– Vi samlet sammen levninger i plastposer og en eske. Jeg tok kontakt med presten og fikk tillatelse til å begrave sønnen min fullstendig. Jeg har mistet tilliten til politiet. Skulle jeg være sikker denne gangen, måtte jeg gjøre det selv. Og jeg er av den sterke oppfatning av at når noen dør, skal de gravlegges samlet, sier Tina Beate Karlsen til avisen.

Politiet beklager episoden.

– Slikt skal ikke skje. Det var fire kriminalteknikere på jobb der avdøde ble funnet. Det ble søkt i et avgrenset område, og vi konkluderte med at ville dyr, vær og vind kunne ha innvirkning på funnet, sier lensmann Jim Bjørnstrøm. Han har selv vært i direkte kontakt med Karlsen for å beklage det som har skjedd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus