Rekordmange politikontor stenger i sommer

SOMMERSTENGT: Mange som oppsøker sitt lokale politikontor vil komme til stengte dører i sommer. Politiet vil på denne måten spare penger. Foto: NTB scanpix
SOMMERSTENGT: Mange som oppsøker sitt lokale politikontor vil komme til stengte dører i sommer. Politiet vil på denne måten spare penger. Foto: NTB scanpix

Rekordmange lokale politikontor blir stengt hele eller deler av sommeren for å spare penger. Politiets Fellesforbund mener dette kan svekke beredskapen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall som P4 har innhentet fra nesten samtlige politidistrikt viser at 36 lokale politikontorer blir stengt hele eller deler av sommermånedene.

Aldri før har så mange politikontor blitt holdt stengt, ifølge Politiets Fellesforbund.

I flesteparten av tilfellene er ressursbruk oppgitt som årsak.

Det er bedre å flytte ansatte til andre kontorer for å bidra til døgnbemanning enkelte steder enn å ha ansatte på små lokale kontor der det er lite å gjøre, argumenterer flere av politidistriktene.

Det er en utvikling som Politiets Fellesforbund misliker.

– Dette går den gale veien og denne debatten er like sikker som at sommeren kommer, sier PF-leder Arne Johannessen.

Han frykter at utrykningstiden kan bli lengre og at beredskapen dermed svekkes.

Justisdepartementet ser ingen grunn til å frykte for beredskapen. Statssekretær Pål Martin Sand stoler på at politimestrene fatter korrekte beslutninger. Han mener sommerstengte småkontorer kan føre til mer politi i gatene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus