Stammefolk på Borneo ber om hjelp fra kong Harald

Kong Haralds besøk hos yanomami-indianerne dypt inne i Amazonas har ført til at han nå har fått en henvendelse fra et stammefolk på Borneo. De mener at regnskogen deres er truet av en nordmann som deltar i byggingen av den demning i området.
Foto: ISA Brazil / Regnskogfondet / Det Kongelige Slott
Kong Haralds besøk hos yanomami-indianerne dypt inne i Amazonas har ført til at han nå har fått en henvendelse fra et stammefolk på Borneo. De mener at regnskogen deres er truet av en nordmann som deltar i byggingen av den demning i området. Foto: ISA Brazil / Regnskogfondet / Det Kongelige Slott

Kong Haralds overnattingsbesøk i regnskogen i Amazonas har ikke gått upåaktet hen. Nå har et stammefolk på Borneo skrevet et brev til kongen og bedt om hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er penan-stammen på øya Borneo i Malaysia som ber kong Harald om hjelp til å redde deres lokale regnskog og landsbyer, skriver Dagbladet.

Bakgrunnen for brevet er at de ønsker å hindre nordmannen Torstein Dale Sjøtveit og selskapet Sarawak Energy i å bygge en stor demning som vil legge både regnskog og flere landsbyer under vann.

Les også: - Dette har jeg drømt om

«Vi penaner fra regnskogene i Sarawak, Malaysia, henvender oss til deg i desperasjon fordi en av dine undersåtter fra Norge skaper store problemer for oss. Vi vil i ærbødighet be deg ta tid til å vurdere vår sak og hjelpe oss til å løse problemet», heter det blant annet i brevet.

Torstein Dale Sjøtveit sier til avisen at de som har skrevet brevet, ikke nødvendigvis er representative for de rundt 7.000-8.000 berørte innbyggerne i området.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet er ikke kjent med brevet fra stammefolket, men sier på generelt grunnlag at Slottet svarer på alle brevene de får.

Kongen levde som stammefolket

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus