Regjeringen forbyr barnetolker

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) innfører lovforbud mot at barn skal kunne brukes som tolker. Økende innvandring og flere språkgrupper fører til et økt behov for tolker, og nå skal tolketjenesten omorganiseres. 
Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) innfører lovforbud mot at barn skal kunne brukes som tolker. Økende innvandring og flere språkgrupper fører til et økt behov for tolker, og nå skal tolketjenesten omorganiseres. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen forbyr bruk av barn som tolker og vil se nærmere på organiseringen av tolketjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) mener at det er viktig at barn skal slippe å være voksne.

– Det er noe i voksenverdenen de skal slippe å ta stilling til og vite noe om. Dessuten har barn som tolker ingen opplæring i å fungere som tolk, sier hun til VG.

I flere tilfeller har barn blitt brukt som tolker for sine egne foreldre både på sykehus, i barnevernet, i Nav og ikke minst på skoler.

Dette skal det nå settes en stopper for samtidig som den statlige tolketjenesten skal under lupen for å avdekke behovet for en omorganisering.

– Vi ønsker å ha flere statsautoriserte tolker, og vi ønsker å utdanne og rekruttere flere tolker, sier Thorkildsen til avisen.