Oslo-politiet frykter hevnaksjoner i gjengmiljøene

Oslo-politiet frykter hevnaksjoner i gjengmiljøene
Oslo-politiet frykter hevnaksjoner i gjengmiljøene
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Oslo frykter at situasjonen blant hovedstadens kriminelle gjenger er så spent at det når som helst kan resultere i hevnaksjoner. Antall beslaglagte våpen i gjengmiljøene øker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I hele 2012 beslagla Oslo-politiet 22 skytevåpen som var knyttet til organisert kriminalitet. Hittil i år er antallet allerede kommet opp i 21 våpen, skriver Aftenposten. Mange av disse er beslaglagt i gjengmiljøene.

Siden januar i fjor har det vært over elleve skyteepisoder på åpen gate i Oslo. Politiet kan knytte minst seks av disse til kriminelle gjenger. Disse gjengene er både blitt flere og mer uoversiktlige enn før.

– Ingen av disse sakene er oppklart. Det øker helt klart spenningsnivået i disse miljøene, sier sjefen for Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet, Einar Aas.

Etter skytedramaet på Aker Brygge i 2006 startet politiet opp et eget gjengprosjekt. Det ga umiddelbare resultater, færre åpne konflikter og et høyt beslag av våpen. Nå ser imidlertid politiet mange paralleller til situasjonen i 2006, og registrerer at bevæpningen i gjengmiljøene er i ferd med å gå oppover igjen.

– Det er en utvikling vi ikke liker, for vi ser også at våpendepotene igjen blir plassert stadig nærmere der gjengmedlemmene holder til, sier Aas til avisen.

Politimesteren i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, blar nå opp fem millioner kroner ekstra for overvåking og etterforskning av gjengene.