Oslo-politiet frykter hevnaksjoner i gjengmiljøene

Oslo-politiet frykter hevnaksjoner i gjengmiljøene
Oslo-politiet frykter hevnaksjoner i gjengmiljøene

Politiet i Oslo frykter at situasjonen blant hovedstadens kriminelle gjenger er så spent at det når som helst kan resultere i hevnaksjoner. Antall beslaglagte våpen i gjengmiljøene øker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hele 2012 beslagla Oslo-politiet 22 skytevåpen som var knyttet til organisert kriminalitet. Hittil i år er antallet allerede kommet opp i 21 våpen, skriver Aftenposten. Mange av disse er beslaglagt i gjengmiljøene.

Siden januar i fjor har det vært over elleve skyteepisoder på åpen gate i Oslo. Politiet kan knytte minst seks av disse til kriminelle gjenger. Disse gjengene er både blitt flere og mer uoversiktlige enn før.

– Ingen av disse sakene er oppklart. Det øker helt klart spenningsnivået i disse miljøene, sier sjefen for Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet, Einar Aas.

Etter skytedramaet på Aker Brygge i 2006 startet politiet opp et eget gjengprosjekt. Det ga umiddelbare resultater, færre åpne konflikter og et høyt beslag av våpen. Nå ser imidlertid politiet mange paralleller til situasjonen i 2006, og registrerer at bevæpningen i gjengmiljøene er i ferd med å gå oppover igjen.

– Det er en utvikling vi ikke liker, for vi ser også at våpendepotene igjen blir plassert stadig nærmere der gjengmedlemmene holder til, sier Aas til avisen.

Politimesteren i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, blar nå opp fem millioner kroner ekstra for overvåking og etterforskning av gjengene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus