Oslo Frp vil ha store endringer i asylordningen

Frps Christian Tybring-Gjedde (til venstre) vil avvikle hele den eksisterende asylordningen. Her sammen med tidligere partileder Carl I. Hagen under en demonstrasjon 1. mai. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Frps Christian Tybring-Gjedde (til venstre) vil avvikle hele den eksisterende asylordningen. Her sammen med tidligere partileder Carl I. Hagen under en demonstrasjon 1. mai. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Når Fremskrittspartiet samler troppene til landsmøte i slutten av måneden, ligger et forslag på bordet om å avvikle dagens asylordning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener at i stedet for at flyktninger må komme til Norge for å søke asyl, skal de bosettes på asylmottak i det mest stabile området i nærheten av stedet de kommer fra, skriver Dagsavisen.

Tybring-Gjedde ønsker at Frp skal stille som ultimatum overfor Høyre at asylordningen skal endres.

– Det bør ikke være noen tvil hos Høyre om at dette er noe vi prioriterer høyt, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Forslaget som han sammen med Oslo Frp legger fram, innebærer at asylsøknader skal behandles av Utlendingsdirektoratet slik som i dag. Men først hvis søknaden innvilges, kan flyktningen fraktes til Norge.

– Vi skal selvfølgelig finansiere opphold og beskyttelse. Landene som tar imot disse asylsøkerne, vil få øremerkede midler fra bistandsbudsjettet, sier han.

Høyres nestleder Bent Høie avviser forslaget kategorisk.

– Det vil bryte med internasjonale regler. Dermed er dette noe Høyre ikke vil støtte, sier Høie.

Partileder Siv Jensen ønsker ikke å kommentere forslaget før det skal behandles på landsmøtet, men sier til Dagsavisen at innvandring- og asylpolitikk er et område der Frp forventer gjennomslag hvis det skulle bli regjeringsforhandlinger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus