Berlusconi risikerer seks års fengsel for sexkjøp

Silvio Berlusconi er tiltalt for å ha kjøpt sex av den prostituerte jenta Karima el-Mahroug, også kjent under artistnavnet Ruby Rubacuori (Ruby hjertetyven), da hun var bare 17 år gammel. Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix.
Silvio Berlusconi er tiltalt for å ha kjøpt sex av den prostituerte jenta Karima el-Mahroug, også kjent under artistnavnet Ruby Rubacuori (Ruby hjertetyven), da hun var bare 17 år gammel. Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix.

Aktoratet har lagt ned påstand om seks års fengsel i saken hvor Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er tiltalt for sexkjøp og maktmisbruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 76 år gamle politikeren er tiltalt for å ha kjøpt sex av den prostituerte jenta Karima el-Mahroug, bedre kjent som «Ruby hjertetyven», da hun var bare 17 år gammel. Dette skal ha skjedd på Berlusconis beryktede «bunga bunga»-fester i hans villa i Arcore utenfor Milano i 2010.

– Det fantes et system med organisert prostitusjon ved Arcore til Silvio Berlusconis seksuelle forlystelse, sa statsadvokat Ilda Boccassini da hun holdt sin prosedyre i saken mandag.

En lydsending fra rettssalen gikk direkte på nyhetskanalen Sky TG 24.

– Det er ingen tvil om at Ruby hadde sex med tiltalte, og at hun ble belønnet for dette, sa Boccassini.

Men det alvorligste i saken er ifølge Boccassini at Berlusconi skal ha misbrukt sin makt som statsminister for å få jenta løslatt fra varetekt.

Les også: Berlusconi tapte i ankedomstolen

Ifølge Boccassini må Berlusconi dømmes til fem års fengsel for maktmisbruk og et sjette år for å ha kjøpt sex av en mindreårig. I tillegg må han på livstid fratas retten til å inneha offentlige verv.

Berlusconi nekter skyld i saken, og også Mahroug avviser anklagene. Domsavsigelsen er ventet 24. juni.

Tidligere denne måneden besluttet en ankedomstol i Milano å opprettholde en kjennelse fra i oktober i fjor, der Berlusconi ble dømt til fire års fengsel, ett av dem ubetinget, for skatteunndragelser.

I tillegg ble han fradømt retten til å inneha offentlige verv i fem år.

Les også: Berlusconi dømt til fengsel

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus