Slik blir 17. mai-været

VEKSLENDE I SØR: Både sol og regn kan ventes i Sør-Norge fredag. Her fra 17. mai-feiringen på Karl Johans gate i hovedstaden i fjor. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VEKSLENDE I SØR: Både sol og regn kan ventes i Sør-Norge fredag. Her fra 17. mai-feiringen på Karl Johans gate i hovedstaden i fjor. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Det kan være lurt å ta med både solbriller og paraply når nasjonaldagen skal feires fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Særlig i Sør-Norge kan det være lurt å helgardere når det gjelder 17. mai-antrekk og tilbehør:

– Vi forventer bris og periodevis noe sol og litt regn. Det blir en skiftende værtype, men temperaturen stiger noe. Den vil ligge på drøyt 15 grader, og kanskje 20 grader og vel så det, i perioder med sol, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt til ABC Nyheter.

Hvilke steder i sør som vil se mest til sola og hvor det blir mest bruk for paraply kan han ikke gi noe svar på:

– Det er vanskelig å si fire dager i forveien, men det ser ut som vil skifte litt de fleste steder, sier statsmeteorologen.

Sjekk været der du er

Best i nord

Det er uansett i nord de ser ut til å trekke det lengste strået når det gjelder årets 17.-maivær.

– I Nord-Norge er det ventet opphold og for en stor del pent vær. Også her blir det varmere, mellom 12-18 grader, kanskje opptil 20 grader i løpet av dagen, sier Mentzoni.

Det eneste stedet det blir kjølig er på kysten av Øst-Finnmark, der vil det være under 10 grader. Resten av nord får bra og mildt vær.

Les også: Før gikk vi nakne under bunaden

Både paraply og solbriller

Ta gjerne med både paraply og solbriller, og kle helst ikke på deg altfor varme klær, råder meteorologen.

– Jeg tror de fleste vil føle at det ikke er så verst temperatur på 17. mai, men i sør bør man altså ta høyde for alt værmessig, sier Mentzoni.

Sjekk hvordan 17.mai-været blir der du skal feire

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus