Fagforeninger vil gjøre Widerøe-løsning til prinsippsak

Fagforeninger vil gjøre Widerøe-løsning til prinsippsak
Fagforeninger vil gjøre Widerøe-løsning til prinsippsak

Fagforeningene er begeistret over enigheten i Widerøe-konflikten der de kabinansatte til slutt fikk forhandlingsrett om sin fremtidig pensjon. Både Parat og YS mener hele privat sektor kan få en slik forhandlingsrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforeningen Parat ønsker å bruke enigheten i Widerøe som et eksempel for hele private sektor, ikke minst fordi en lignende sak for helikopterpiloter i selskapet Lufttransport nylig endte med et lignende resultat, skriver Dagens Næringsliv.

– Disse to sakene er første gang våre fagorganiserte er tilkjent forhandlingsrett om pensjon. De viser at prinsippene til arbeidsgiver ikke er hogget i stein, sier nestleder i Parat, Vegard Einan.

Einan, som er leder for privat sektor i YS, mener at dette kan være med på å definere det neste store pensjonsoppgjøret.

Motparten NHO er totalt uenig. Direktør Svein Oppegaard, som er direktør for arbeidslovpolitikk i NHO, mener at avtalen i Widerøe er å anse som en lokal særavtale.

– Dette er ikke et gjennomslag for tariffesting av pensjon. Det er ikke noen spydspiss inn i noen andre oppgjør, avviser han og understreker at det ved årets oppgjør ikke er inngått noen tariffavtaler om pensjon.

Pensjon ventes å bli en kampsak i tariffoppgjørene framover, kanskje allerede til neste år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus