Mange Utøya-ofre har ikke søkt erstatning

Foto: Sindre Thoresen Lønnes / Scanpix
Foto: Sindre Thoresen Lønnes / Scanpix

Mellom 50 og 60 personer som var på AUFs sommerleir under terrorangrepet i 2011, har ennå ikke søkt om voldsoffererstatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt dreier det seg om krav på rundt 15 millioner kroner ettersom hver enkelt kan ha krav på minst 300.000 kroner i erstatning, skriver VG.

– Ut ifra pilotsakene vil alle som var på Utøya ha krav på voldsoffererstatning ved at de er blitt utsatt for drapsforsøk, sier informasjonsansvarlig Ivar André Holm ved Kontoret for voldsoffererstatning.

Bistandsadvokat Christian Lundin, som ledet den såkalte pilotsaksgruppen i terrorsaken, reagerer sterkt på opplysningene.

– Det er oppsiktsvekkende at bistandsadvokatene ikke har fulgt opp en av hovedoppgavene sine, mener han.

Det er en foreldelsesfrist på voldsoffererstatning på tre år fra når hendelsen fant sted. For dem som var mindreårig når hendelsen skjedde, løper fristen først fra når de blir myndige.

Ifølge VG skal det være flere fornærmede etter bombingen av Regjeringskvartalet som heller ikke har søkt om voldsoffererstatning ennå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus