Parade beskutt på morsdagen i New Orleans

Amerikansk politi leter etter flere gjerningsmenn som skjøt mot en parade på morsdagen i New Orleans. Minst 19 mennesker ble såret, flere av dem alvorlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omstendighetene rundt skytingen søndag er fortsatt uklare, og det er ikke kjent hva motivet kan ha vært.

– Det ser ut til at to eller tre personer, av grunner som er ukjente for oss, begynte å skyte mot eller i menneskemengden, sier Garry Flot, talsmann for det lokale politiet.

Han legger til at det hele var over i løpet av noen få sekunder. Tre personer ble kritisk skadd, og de er blitt operert på sykehus, opplyser ambulansetjenesten i byen til avisa Times-Picayune.

Tiåringer truffet

Mange av de sårede ble truffet av streifskudd, blant dem en ti år gammel jente og en jevnaldrende gutt. Begge barna er etter forholdene i god form.

Mellom 300 og 400 mennesker deltok i paraden, ifølge Times-Picayune. En av avisas reportere som gikk i opptoget, hørte minst seks skudd bli avfyrt.

Rett etterpå ble tre personer sett løpende bort fra åstedet. En av de mistenkte beskrives som en mann på rundt 20 år med kort hår, hvit T-skjorte og jeans.

Falt sammen

Shermaine Tyler (32) feiret morsdagen et kvartal unna stedet hvor det ble løsnet skudd.

– Jeg og mamma skulle til paraden, men jeg sa til henne at jeg ikke ville, for det er alltid skyting ved paradene, forteller Tyler.

Idet hun hørte skuddene, løp hun ut på gata for å se hva som skjedde.

– En mann som var blitt skutt, falt sammen i fanget mitt, sier Tyler til Times-Picayune.

Et annet øyenvitne forteller at hun så flere hundre mennesker som løp bort fra åstedet. Minst én ble skadd i tumultene som oppsto etter angrepet.

– Blind vold

Paraden er blitt holdt på den amerikanske morsdagen den andre søndagen i mai siden 2001.

Arrangøren er Original Big 7 Social Aid and Pleasure Club, og klubbens sjef Edward Buckner kaller angrepet søndag for en terrorhandling.

– Jeg vet ikke hvordan de så ut, de som skjøt. Jeg var travelt opptatt i paraden, sier Buckner.

Han legger til at verken klubben eller deltakerne har skyld i det som skjedde. Selv om han kaller skytingen terror, tror han det hele dreier seg om blind vold.

– Neppe terror

– Basert på det vi vet så langt, har vi ingen grunn til å tro at dette var en terroraksjon, sier Mary Beth Romig, talsperson for det føderale politiet FBI i New Orleans.

Hun betegner i stedet angrepet på morsdagsparaden som «gatevold». Ordfører Mitch Landrieu oppfordrer til sterkere innsats for å få ned kriminaliteten som lenge har plaget byen.

– Denne spesielle dagen ser ikke ut til å ha avbrutt trommevirvelen av vold som jeg har snakket så mye om på gatene i New Orleans, sa Landrieu etter å ha besøkt noen av de sårede.

Politiet er i full gang med etterforskningen og håper de raskt vil gjøre pågripelser. Det ser ut til at to forskjellige våpen ble brukt i skyteepisoden.

New Orleans, som ble svært hardt rammet av orkanen Katrina i 2005, er kjent for sine parader og en unik musikkultur. Den første jazzen oppsto i New Orleans, som er den største byen i delstaten Louisiana.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus