1.125 funnet døde etter bygningskollapsen i Dhaka

1.125 mennesker er så langt funnet døde i ruinene etter bygningen som kollapset i Bangladesh i april. Foto: Andrew Biraj / Reuters / NTB scanpix
1.125 mennesker er så langt funnet døde i ruinene etter bygningen som kollapset i Bangladesh i april. Foto: Andrew Biraj / Reuters / NTB scanpix

Dødstallene etter bygningskollapsen i Bangladesh har steget til 1.125, etter at 15 nye døde ble gravd fram fra ruinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene kan fortsatt stige. Heisekranene og bulldoserne har fortsatt ikke fjernet all bygningsmassen etter at ni etasjer høye Rana Plaza kollapset.

Fredag ble 18 år gamle Reshma Begum gravd ut fra ruinene, 17 dager etter katastrofen. Hun overlevde innesperret i ruinene i over to uker ved å drikke regnvann og ved å spise mat hun fant i matboksene til døde kolleger.

– Hun er i god form og kommer seg raskt. Jeg snakket med henne sist for bare noen få minutter siden. Hun sa at hun hadde sovet godt og at hun hadde spist frokost, sier militærlegen Fakrul Islam til AFP.

Les også: Familien til Reshma (18) hadde gitt opp

Flere tusen tekstilarbeidere hadde sin arbeidsplass i bygningen, og over 3.000 var på jobb da den raste sammen 24. april. Ifølge en foreløpig rapport kan kollapsen har blitt utløst av vibrasjoner fra fire kraftige generatorer som var plassert i bygningens øverste etasje.

Politiet i Bangladesh har arrestert tolv personer, mistenkt for å ha truet arbeidere til å gå på jobb, selv om veggene i bygningen hadde begynt å slå sprekker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus