Tiggere i Bergen skal få dusje i badeanlegg

Romfolk som tigger på gaten i Oslo. I Bergen vil sosialbyråden dele ut polletter som kan brukes på offentlige toalett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Romfolk som tigger på gaten i Oslo. I Bergen vil sosialbyråden dele ut polletter som kan brukes på offentlige toalett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Tiggere og hjemløse i Bergen skal få bruke offentlige toalett gratis og tilgang til å dusje i badeanlegget Sentralbadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialbyråd Lisbeth Iversen (KrF) i Bergen sier til Bergens Tidende at kommunen vil dele ut polletter eller finne andre ordninger som gjør at tiggere og hjemløse kan bruke offentlige toaletter gratis. I tillegg kan de få mulighet til å dusje i Sentralbadet.

Åpningstidene er slik at anleggene kan brukes på tidlig morgen og sen kveld.

Byrådet i Bergen har takket nei til pengene som regjeringene sist uke la fram til akuttiltak for tiggere. Kommunen tar regningen selv.

– Vi ønsker ikke å sette opp brakker der folk kan peke og si at «der er de fattige, nå skal de på do». Vi vil bruke de anleggene vi har, sier Iversen.

Hun vil blant annet sørge for at kommunens kart som viser offentlige toalett, blir tilgjengelig på rumensk og spansk.

Sosialbyråden påpeker imidlertid at situasjonen i Bergen er en helt annen enn i Oslo.

– Så langt går det rolig for seg her. Vi snakker ikke om mange personer, bare noen titalls. Dette kan vi håndtere, sier Lisbeth Iversen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus