Meny

Kobles til drap på 14 år gammel jente i 1981

SIKTET: Ariel Castro som antas å være hovedmannen bak bortføringen av tre tenåringsjenter i Cleveland kobles nå til en drapssak med flere likhetstrekk som skjedde i samme område for 32 år siden. Foto: Cuyahoga County Sheriff's Office (EPA)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnet flere likhetstrekk med bortføringssaken i Cleveland spekuleres det nå i om Ariel Castro også kan ha stått bak en bortføring og drap for 32 år siden.

14 år gamle Tammy Seals ble bortført og funnet drept 14 dager senere i Cleveland i 1981. Orlando «Chico» Morales (56) har nå sittet 30 år i fengsel etter å ha vært dømt for drapet.

En advokatgruppe som jobber med omgjøring av feilaktige dommer mener at Morales er uskyldig dømt, og kobler i stedet Ariel Castro (52) til handlingen etter slående likhetstrekk med den omfattende bortføringsskandalen som har blitt rullet opp i Cleveland den siste uken.

– Slående likheter

– Likhetene mellom detaljene som nå kommer frem i kidnappingssaken og Tammy Seals-saken er slående, sier talskvinne for advokatgruppen, Amy Borror, til avisen Cleveland Plain Dealer, samme avis som Seals var avisbud for da hun ble bortført.

Les også: Vurderer dødsstraff-tiltale for Cleveland-kidnapper

– Kanskje dette er gjennombruddet vi har ventet på i Chicos sak.

Borror og hennes kolleger i gruppen har i lang tid ment at Morales er uskyldig dømt, og gruppen har nå vært i kontakt med FBI for å få utlevert sakspapirer fra den opprinnelige etterforskningen av denne drapssaken.

Konklusjonen de lener seg på er basert på at dømte Morales og Castro begge er på samme alder og fra samme område. Vitner skal ha sett to latinamerikanske unge menn jage 14-åringen før hun forsvant i 1981.

Fant ukjent hårstrå på avdøde

Det er også funnet beviser i form av hårstrå på liket som aldri har kunnet kobles til mannen, som har sittet fengslet for drapet i mer enn 30 år. Dette var før politiet begynte å bruke DNA i etterforskningen sin.

Les også: DNA-bevis: Castro er faren til seksåringen

Juryen som fant Morales skyldig skal så tidlig som i 1985 ha avslørt at detaljer som Morales ble felt på var basert på opplysninger fra en tyster som siden endret historien sin, dog uten at Morales ble frikjent av den grunn. Et annet nøkkelvitne i saken skal også ha kommet med innrømmelser etter rettssaken om at han hadde løyet for betaling. Blant annet skal han ha sagt at Morales som mindreårig hadde vært dømt for seksuelle overgrep, noe som juryen i saken la stor vekt på da de fant ham skyldig.

Vil finkjemme arkivene

Advokatgruppen finkjemmer nå arkivene for å lete etter intakte beviser i arkivmaterialet. De har delvis fått støtte for teorien fra påtalemyndighetene i Cuyahoga fylke, som Cleveland er en del av.

Les også: Sikter kun Ariel Castro for kidnapping og voldtekt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus