Breivik ønsker å starte norsk fascistparti

Massemorder Anders Behring Breivik i samtale med Geir Lippestad. Foto: NTB scanpix
Massemorder Anders Behring Breivik i samtale med Geir Lippestad. Foto: NTB scanpix

Massedrapsmannen Anders Behring Breivik ønsker å starte et norsk fascistparti og har søkt Brønnøysundregistrene om å få registrere partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Breivik har søkt om å få registrere partiet i enhetsregisteret, ikke som politisk parti i partiregisteret, skriver Aftenposten.

Partiregisteret omfattes av et annet lovverk, der det blant annet kreves at 5.000 mennesker med stemmerett erklærer at de ønsker partiet registrert. Partier i dette registeret kan få økonomisk støtte av det offentlige.

Breiviks advokat Tord Jordet bekrefter at Breivik nå ønsker å etablere et politisk parti.

Brønnøysundregistrene har avslått å registrere partiet som en forening i enhetsregisteret. Årsaken er at de mener terroristens «enmannsparti» ikke oppfyller kravene.

– For å være en forening må det være to eller flere personer som går sammen, og her er det kun Breivik. I tillegg skal det vedlegges stiftelsesdokumenter og vedtekter, og det er det heller ikke i dette tilfellet, sier kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo i Brønnøysundregistrene.

Hun sier saken er behandlet slik Brønnøysundregistrene vanligvis behandler registersaker.

– Men vi vet at denne saken har mye oppmerksomhet, legger hun til. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus