Meny

Navnene etter brokollapsen i Trondheim frigitt

TRAGEDIE: To personer døde da en bro ved IKEA i Trondheim kollapset onsdag. Foto: Tor Aage Hansen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både politiet og Arbeidstilsynet regner med en tidkrevende etterforskning etter brukollapsen i Trondheim, der to mennesker mistet livet.

De to omkomne var 53 år gamle Kjell Magnar Olsen fra Levanger, som arbeidet på stedet, og 37 år gamle Ingeborg Gundersen fra Brekken i Røros. Hun kjørte på veien under brua da den raste sammen onsdag ettermiddag.

Politiet og Arbeidstilsynet hadde fredag møter for å lage en plan for etterforskningen, opplyser regiondirektør Stig Magnar Løvås i Arbeidstilsynet til NTB. Representanter for entreprenøren, Reinertsen AS, og Statens vegvesen var også med på møtet.

Baklgrunn: Bro kollapset over bil i Trondheim

Entreprenørselskapet Reinertsen har igangsatt en intern gransking for å finne årsaken til at brua raste sammen. Dette gjøres i samarbeid med forskningskonsernet SINTEF.

Resultatet av denne granskingen vil være klart i løpet av to uker, sa Kristian Reinertsen, direktør for Reinertsens entreprenørdivisjon, på en pressekonferanse i Trondheim fredag ettermiddag.

Les også: – Vil ikke spekulere i årsak

Ber om publikums hjelp

Politiets kriminalteknikere var fredag i gang med tekniske undersøkelser på ulykkesstedet. De vil fortsette i helga og utover neste uke.

Fredag la entreprenøren Reinertsen fram en plan for opprydding på ulykkesstedet der brua kollapset. Planen ble gjennomgått av Statens vegvesen og senere Arbeidstilsynet.

Politiet ga fredag kveld tillatelse til at ryddingen kan starte, og arbeidet vil komme i gang så snart mannskap er på plass. Arbeidet vil pågå hele døgnet, og Vegvesenet varsler at dette vil medføre støy.

– Det er usikkert hvor lang tid arbeidet vil ta, men vi regner med at Haakon VIIs gate vil åpnes i løpet av neste uke. Vi har ekstra tiltak for å sikre trygg skolevei for barna i området, opplyser Vegvesenet.

Politiet ber også om publikums hjelp i etterforskningen.

– Vi er i ferd med å samle inn materiale til etterforskningen. Om noen i publikum har videoer fra området rundt tidspunktet for kollapsen onsdag vil vi gjerne få tilsendt disse, sier etterforskningsleder Bjørn Are Kattem til NRK.

Les også: – Ulykkesveien burde vært stengt

– Med åpent sinn

Brukollapsen onsdag var den andre dødsulykken på et av Reinertsens anlegg på et drøyt år. I mars i fjor omkom en polsk arbeider da betongelementer raste under montering på et bygg på Brattøra i Trondheim.

– Som tilsynssak er denne saken avsluttet fra vår side. De påleggene vi har gitt er fulgt opp. Men politiets etterforskning av ulykken er ikke avsluttet, sier Stig Magnar Løvaas i Arbeidstilsynet til NTB.

Det er for tidlig å si om det kan være likhetstrekk mellom denne Brattøra-ulykken og brukollapsen onsdag, sier han.

– Nå går vi inn i granskingen av denne ulykken med et åpent sinn. Så får vi etter hvert vurdere om det er likhetstrekk, om det er noe mønster her, sier han.

Løvås vil ikke kommentere nivået på sikkerhetsarbeid hos Reinertsen generelt

– Vi har ikke foretatt noen sammenligning med andre storentreprenører, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus