Her blir mirakelkvinnen funnet i live i ruinene

MIRAKEL: Her bæres kvinnen ut av ruinene, 17 dager etter fabrikken kollapset. 1.000 mennesker så langt er funnet døde. (Foto: NTB scanpix)
MIRAKEL: Her bæres kvinnen ut av ruinene, 17 dager etter fabrikken kollapset. 1.000 mennesker så langt er funnet døde. (Foto: NTB scanpix)

En kvinne er funnet i live i ruinene av den kollapsede bygningen i Bangladesh, 17 dager etter at den raste sammen, opplyser en brannsjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hun ble funnet mellom en stolpe og en bjelke. Navnet hennes er Reshimi. Hun kan ha hatt med seg vann, eller hun kan ha drukket noe av det vannet vi har pumpet inn i bygningen, sier brannsjef Ahmed Ali til AFP.

Bygningen raste sammen 24. april, og kvinnen hadde tilbrakt over to uker i ruinene da hun ble funnet av redningsmannskapene fredag.

– Mens vi fjernet bygningsmassene, ropte vi om noen var i live. Så hørte vi at hun sa «redd meg, redd meg», og etter det har vi snakket med henne, sier en av redningsmannskapene til TV-stasjonen Somoy.

Stoppet bulldoser

Arbeiderne skal ha brukt sag, skjærebrenner og drill til å skjære gjennom materialet for å få henne løs.

De skal også ha spurt om å få en liten oksygentank fraktet til stede for å bistå i arbeidet med å redde kvinnen.

Ifølge RTE News har hæren beordret stans i alt arbeid med bulldosere mens redningsarbeidet pågår.

Bakgrunn: Over 1.000 døde da høyhus raste sammen

Under trappene

– Vi har funnet enormt mange døde i trappesjakten og under trappene, der folk trodde de ville være trygge da bygningen begynte å riste. Hver gang vi løftet til side en betongplate, fant vi nye omkomne, sa brigader Siddiqul Amin i ledelsen for redningsarbeidet fredag.

Arbeidet med å identifisere de døde er til dels vanskelig, fordi mange av dem har begynt å gå i oppløsning.

Men flere ble funnet med mobiltelefoner i lommene, eller med identitetskort rundt halsen, slik at det var lett å fastslå hvem de var.

De fleste av de døde er kvinner som arbeidet med tekstilproduksjon i de øvre av bygningens etasjer.

Søker årsak

Flere tusen tekstilarbeidere hadde sin arbeidsplass i huset, og over 3.000 var på jobb da bygningen raste sammen i slutten av april.

Fredag passerte antallet døde 1.000.

En foreløpig rapport sier at kollapsen kan ha vært forårsaket av vibrasjoner fra fire kraftige generatorer som var plassert i bygningens øverste etasje.

Katastrofen i Savar er den verste som noen gang har rammet tekstilindustrien i det fattige Bangladesh.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus