Meny

Schjenken får ikke yrkesskadeerstatning

Ambulansesjåfør Erik Schjenken vant mot Dagbladet i Borgarting lagmannsrett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere ambulansesjåføren Erik Schjenken får ikke utbetalt yrkesskadeerstatning etter episoden i Sofienbergparken i 2007. Høyesterett har gitt forsikringsselskapet Gjensidige medhold.

Schjenken gikk til sak mot Gjensidige fordi han utviklet en posttraumatisk stresslidelse etter episoden i Sofienbergparken der somalieren Ali Farah ble slått ned og ikke fikk transport i ambulanse.

Forsikringsselskapet ble frikjent i Oslo tingrett, men Schjenken anket videre til lagmannsretten som ga ham medhold.

Gjensidige anket deretter lagmannsrettens bevisbedømmelse og rettsanvendelse inn for Høyesterett, som nå har gitt selskapet medhold.

Les også: Schjenken svært fornøyd etter dom

Høyesterett mener at han ikke fikk stresslidelsen som følge av episoden i Sofienbergparken, men at den har utviklet seg «som følge av psykiske påkjenninger eller belastninger over tid».

Høyesterett mener derfor at stresslidelsen må regnes som en belastningsskade og dermed ikke skal regnes som en skade forårsaket av en arbeidsulykke.

I april i år fikk Erik Schjenken medhold i Borgarting lagmannsrett i erstatningssaken han hadde anlagt mot Dagbladet for artikler som avisen skrev i forbindelse med saken.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus