Britisk OL-vinner døde da svensk båt kullseilte

Den britiske OL-medaljevinneren Andrew Simpson døde da den svenske America's Cup-båten Artemis kullseilte under trening torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet Artemis Racing på sitt nettsted. Simpson ble bare 36 år. Dødsfallet skal være det første i America's Cup-sammenheng på over 20 år.

Tidlig på 1990-tallet omkom en spanjol uncder trening.

Simpson tok sølv i Star bak den svenske duoen Fredrik Löof/Max Salminen i London-OL i fjor. Han hadde også OL-gull fra Beijing-lekene fire år tidligere på merittlisten.

Briten ble sittende fast under båten da den havarerte og var under vann i over ti minutter. Det ble satt i gang gjenopplivningsforsøk, men livet sto ikke til å redde. Det opplyser Mindy Talmdage, som er talskvinne for brannvesenet, til San Francisco Chronicle.

Knust

12 personer havnet i vannet en snau kilometer nord for Treasure Island, en kunstig øy i San Francisco-bukta midt mellom San Francisco og Oakland.

Besetningen besto av seilere fra ulike nasjoner, de fleste av dem engelskspråklige. Simpson var ansatt i prosjektet som strateg.

– Hele Artemis Racing-laget er knust over det som er skjedd. Våre dyptfølte kondolanser går til hans kone og familie, sa taktiker og teamsjef Paul Cayard.

Et annet besetningsmedlem fikk kuttskader og fikk behandling i den lokale yachtklubbens lokaler. De øvrige ble fraktet til lagets base i Alameda.

Uklart hvorfor det skjedde

Det er ikke klart hvorfor båten, en 72 fots katamaran med et 40 meter høyt seil, kullseilte. Bilder fra ulykkesstedet viser at masten er brukket og at det ene av de to skrogene er ødelagt.

De påmeldte til America's Cup trener for tiden utenfor San Francisco til årets utgave av verdens mest prestisjetunge seilerregatta.

Ulykken inntraff i ett-tiden lokal tid torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus