Innvandrere feirer 17. mai like mye som nordmenn

IKKE OVERRASKET: Kulturminister Hadia Tajik (Ap) er ikke overrasket over at mange ikke-vestlige innvandrere feirer 17. mai. (Foto: NTB scanpix)
IKKE OVERRASKET: Kulturminister Hadia Tajik (Ap) er ikke overrasket over at mange ikke-vestlige innvandrere feirer 17. mai. (Foto: NTB scanpix)

Ni av ti ikke-vestlige innvandrere feiret 17. mai i fjor. De er like positive til feiringen som etniske nordmenn, viser en undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Tallene bekrefter min egen erfaring, nemlig at det er mange innvandrere med ikke-vestlig bakgrunn som setter stor pris på å feire 17. mai, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap) til Vårt Land.

Spørreundersøkelsen er utført i forbindelse med prosjektet «Grunnloven som nasjonalt symbol». Tall herfra viser at Ali og Fatima er akkurat like glade i å feire nasjonaldagen som Kari og Ola.

88 prosent av ikke-vestlige innvandrere feiret i fjor 17. mai, enten i privat eller offentlig sammenheng, eller begge deler. Tilsvarende tall for etniske nordmenn er 89 prosent, mens tallet for nordiske innvandrere er 82 prosent.

86 prosent av ikke-vestlige innvandrere sier seg helt eller delvis enig i påstanden: «Det er viktig å feire 17. mai». 88 prosent av de etniske nordmennene mener det samme, mens kun 77 prosent av de nordiske innvandrerne sier seg enig.

– Mange innvandrere kommer fra land hvor nasjonaldagen ikke feires på slik måte, og hvor det heller er en innslag av militær tilstedeværelse. 17. mai er en veldig inkluderende feiring – nordmenn er aldri så åpne og inkluderende som på nasjonaldagen, sier kulturministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus