Vurderer dødsstraff-tiltale for Cleveland-kidnapper

Amerikansk påtalemyndighet vil prøve å få Cleveland-kidnapperen Ariel Castro tiltalt for overlagt drap, og vurderer å be om dødsstraff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at han med vold skal ha fått ofrene sine til å abortere, opplyste anklageren i Cuyahoga-kommunen Timothy McGinty på en pressekonferanse torsdag.

Den 52 år gamle tidligere bussjåføren holdt tre kvinner innesperret i huset sitt i Cleveland i opptil ti år.

Les også: – Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry

Aborterte

Den ene av kvinnene, Michelle Knight, hevder Ariel Castro sultet henne og slo henne gjentatte ganger i magen da hun var gravid, slik at hun aborterte. Hele fem ganger skal Knight ha blitt gravid i løpet av de over ti årene hun satt innesperret.

Castro er allerede siktet for fire tilfeller av kidnapping og tre tilfeller av voldtekt. McGinty sier han vil gå nøye gjennom kvinnenes forklaring og tiltale Castro for hvert eneste tilfelle av overgrep.

52-åringen sto under et kort rettsmøte torsdag med bøyd hode, mens han tygget på kragen på fangedrakten.

Les også: Michelle Knight vil ikke treffe familien

«Sex-rovdyr»

Ifølge CBS News og lokale medier i Cleveland har politiet funnet det de tror er et selvmordsbrev i huset til Castro. Brevet skal ha blitt skrevet i 2004, da han allerede hadde kidnappet to av de tre kvinnene. I brevet beskriver Castro seg selv som et «sex-rovdyr». Han legger også skyld på kvinnene for at de satte seg inn i bilen til en ukjent.

– De holdes her mot sin vilje fordi de gjorde den feilen å sette seg inn i bilen med en totalt ukjent person, heter det i brevet.

I brevet hevder han også å ha blitt seksuelt misbrukt som barn, og han skriver at pengene hans skal gå til de tre kvinnene etter at han er død, melder CBS News.

Les også: Cleveland-ofrenes brutale hverdag frem i lyset

– Hunder i kjelleren

Politiet er fortsatt usikre på hvordan Castro klarte å holde kvinnene fanget i så mange år uten at familie og andre besøkende i huset oppdaget det.

– Ariel holdt alle på avstand. Vi vet ikke ennå hva slags kontroll han hadde over disse kvinnene, sier visepolitisjef i Cleveland Ed Tomba.

En venn av Castro, musikeren Ricky Sanchez, besøkte huset flere ganger, senest for kort tid siden. Sanchez forteller at sist gang han var i huset kom datteren til Amanda Berry inn på kjøkkenet. Castro presenterte henne som barnebarnet sitt.

Sanchez sier han hørte lyder fra kjelleren og at han spurte hva det var for noe.

– Å, det er bare noen hunder jeg har der nede, svarte Castro.

Les også: Nabo: – Jeg hjalp dem ut av huset