Meny

Streiken kan bli kostbar for nye Widerøe-eiere

Streiken kan bli kostbar for nye Widerøe-eiere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye Widerøe-eierne og SAS går inn med rundt 200 millioner kroner i Widerøe. Men streiken kan føre til at eierne må skyte inn mer penger i flyselskapet.

Torghatten er majoritetsaksjonær med en andel på 51 prosent i det nye eierselskapet som kjøpte Widerøe-aksjene fra SAS.

Fjord1 eier 34 prosent av selskapet, som har fått navnet WF Holding, mens Nordland fylkeskommune eier de siste 15 prosentene. Trioen skal investere 500 millioner kroner i WF Holding, skriver Dagens Næringsliv.

Beløpet Widerøe blir tilført i forbindelse med overtakelsen er i størrelsesorden 200 millioner kroner. Av dette går SAS inn med 40, mens den nye eiertrioen skal bidra med 160 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

SAS skal fortsatt eie 20 prosent av Widerøe.

Etter det Dagens Næringsliv erfarer anslås streiken å gi et underskudd på 10 millioner kroner per uke, noe som rammer SAS' resultat i inneværende kvartal siden salget ikke forventes å være gjennomfør før i september.

Finansdirektør Göran Jansson i SAS sier at det forhåpentlig ikke blir nødvendig med mer egenkapital i Widerøe.

– Streiken påvirker ikke transaksjonen på annen måte enn at selskapet må ha en fornuftig egenkapital når det selges i september, sier han.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus