Meny

Solberg mener PSTs ressurser må omprioriteres

Solberg mener PSTs ressurser må omprioriteres

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun en tredel av Politiets sikkerhetstjenestes operative budsjett gikk i fjor til arbeid mot terror. Det er oppsiktsvekkende, mener opposisjonen.

Av budsjettet på 525 millioner kroner gikk 179 millioner kroner til operativ avdeling. Av dette gikk 91 millioner til kontraterrorarbeid, melder TV 2 , som torsdag offentliggjorde en oversikt over pengebruken i PST.

Høyre-leder Erna Solberg påpeker at tallene viser at det ble brukt mindre på operativ virksomhet i 2012 enn året før.

– Vi må få vridd eller økt ressursbruken på det operative arbeidet til PST, sier hun, som mener det operative bør få en større del av kaka.

Kontraterror er en av PSTs viktigste oppgaver. Oppgavene består av ulike forebyggende tiltak gjennom etterretning, og å stoppe handlinger gjennom etterforskning og rettsforfølgning.

– Det er den trusselen vi ser som en større og større utfordring. Vi har de senere år sett at dette kommer tettere på oss. Når trusselbildet øker må vi, ut ifra de vurderinger som gjøres, ligge tettere på miljøene, og ha en større grad av beredskap, sier operativ sjef for PST, Tore Risberget.

Frp-leder Siv Jensen mener det burde bevilges mer penger til dette.

– Først og fremst har PST selv vært tydelig på at trusselbildet er mer skjerpet. Da må det reflekteres i budsjettrammene som de får. Men det ser vi at det ikke gjør, sier hun.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus