Meny

Kan ha funnet «brasilianske Atlantis»

Dette er en del av granitten som ble oppdaget under havet. Foto: AFP Photo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere oppdaget noe svært uvanlig under vann.

Et team bestående av brasilianske og japanske forskere annonserte mandag at de kan ha funnet bevis på at «brasilianske Atlantis» eksisterte.

Vitenskapsmenn har fablet om «brasilianske Atlantis» i flere år, som skal være en øy som sank i havet da Atlanterhavet skilte Afrika fra Sør-Amerika for 100 millioner år siden, melder AFP Relaxnews.

Det mulige beviset er store mengder granitt som ble funnet mer enn to kilometer under havet, omtrent 1.500 kilometer utenfor Rio de Janeiro.

Les også: Denne sanddynen spiser opp skog og hus

Nesten sikre

Et slikt funn er ifølge Robert Ventura Santos, direktør for «Brazils Geology Service», svært uvanlig. Årsaken til dette er at granitt i utgangspunktet kun dannes på land hvor det er tørt, og ikke under vann.

– Dette kan godt være en del av «brasilianske Atlantis». Vi er nesten sikre på det, men vi må styrke hypotesen vår ytterligere. Vi får endelige bevis senere i år når vi får hentet ut flere prøver fra granitten, sier han til Science World Report.

Forskere oppdaget først granitt under havet for to år siden, og kunne den gangen ikke tro sine egne øyne. Først forkastet de ideen om at de faktisk kunne ha oppdaget deler av «brasilianske Atlantis».

Forrige måned ble forskerne så godt som overbevist etter å ha dykket ned til havbunnen i en ubåt og observert geologiske formasjoner ikke langt unna kysten til Brasil. Bestående hovedsaklig av granitt.

Interessant område

Hiroshi Kitzatot, som ledet de japanske forskerne i prosjektet, sier at hele området der granitten ble funnet er meget interessant å undersøke.

– Dette er et av de siste områdene i verden som ikke har blitt undersøkt nøye, sier han til den britiske avisen The Telegraph og legger til:

– Det er ikke slik at vi tror at vi faktisk finner en fortapt by under havet. Når vi bruker begerept «Atlantis», er det mer symbolsk. Men hvis vi finner deler av et kontintent som sank i havet, vil det være en svært stor oppdagelse.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus