Brokollapsen i Trondheim:

Ekspert mener ulykkesveien burde vært stengt

Redningsarbeide etter at en bro under bygging ved IKEA i Trondheim kollapset onsdag. To personer omkom. Foto: Tor Aage Hansen (NTB scanpix)
Redningsarbeide etter at en bro under bygging ved IKEA i Trondheim kollapset onsdag. To personer omkom. Foto: Tor Aage Hansen (NTB scanpix)

En konstruksjonsekspert ved NTNU mener veien under ulykkesbroen i Trondheim burde vært stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer mistet livet da ei bro under oppføring kollapset i Trondheim onsdag. Anleggsarbeidere var da i ferd med å legge betong på broen. Anders Rønnquist, førsteamanuensis ved Institutt for konstruksjonsteknikk, mener veien under broen burde vært stengt under dette arbeidet, da dette er et kritisk tidspunkt i arbeidet.

– Uten trafikk på denne veien ville det helt klart vært bedre understøttelse, sier Rønnquist til Adresseavisen.

Han vil ikke spekulere i årsaken til kollapsen, men sier det er vanskelig å forutse feil eller endringer i konstruksjonen før det går galt. Prosjektleder i Statens vegvesen, Harald Inge Johnsen, sier at det aldri var aktuelt å stenge veien under støpingen.

– Dette var noe som aldri skulle skjedd, det var lagt opp til et bæresystem som skulle tåle belastningen, sier Johnsen.

Bakgrunn: To mistet livet i brokollaps i Trondheim

Flere eksperter i konstruksjonsteknikk ved NTNU mener forskalingen som skal forsterke konstruksjonen må ha sviktet, skriver Adresseavisen.

– Den må ha vært for dårlig. Det kan ha vært en lokal svikt, eller så har understøttingen ikke vært sterk nok til å tåle belastningen, sier professorene Karl Vincent Høiseth og Kjell Holthe. De får støtte fra studieprogramleder ved instituttet, Bjørn Pedersen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus