Best vær nordpå

Ikke den beste badetemperaturen, men flott vær på Bygdøy i Oslo sist helg. Framover må østlendingene belage seg på skiftende forhold. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)
Ikke den beste badetemperaturen, men flott vær på Bygdøy i Oslo sist helg. Framover må østlendingene belage seg på skiftende forhold. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Etter et par dager med smak av sommer på Øst- og Sørlandet, er det foreløpig slutt på finværet. Fremover blir det skiftende vær i hele Sør-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Best vær blir det i nord både i helgen og ut i neste uke. Det betyr også at det kan bli finvær på 17. mai.

– Nord-Norge får det fineste været fremover. Det er fralandsvind, og da blir det ikke så mye nedbør. Indre strøk av Øst-Finnmark er noe utsatt, men ellers blir det fint, sier statsmeteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt.

Temperaturene i Nord-Norge kan komme oppi 15 grader mot slutten av neste uke.

Ustabilt i sør

Ifølge prognosene, som går ti dager frem i tid, blir det også bra vær på Svalbard med perioder med sol. Men der er temperaturene langt lavere. Først mot slutten av neste uke kommer de til å krype over null, tror meteorologen.

Sør-Norge har gått inn i en ustabil periode. På Østlandet og Sørlandet vil det bli ustabilt vær i hele tidagersperioden.

– På Østlandet blir det østavind noen dager fremover nå, og det er som regel ikke så gunstig. Da er vi utsatt, og ligger ikke i le for noe. Det blir skiftende vær gjennom hele helgen og utover i neste uke med nedbør og perioder med sol, sier Mjelstad.

Sjekk været der du er

– Men det kan glimte til med en fin dag, trøster meteorologen.

17. mai kan det bli sol, men også noe regn.

– Det er vanskelig å spikre noe nå. Det er langt frem, sier Mjelstad.

Varmere

Bedre ser 17. mai-været ut på Vestlandet og i Trøndelag.

– Der venter vi at det blir sol og stigende temperaturer mot slutten av neste uke, så vi har landet på at det mest sannsynlig blir fint 17. mai, sier Mjelstad.

Men først må også vestlendinger og trøndere gjennom en periode med svært skiftende vær. Riktignok ikke så mye nedbør, men med mye overskyet vær.

Temperaturene kommer ikke til å krype over 20 grader noen steder i landet i dagene fremover. På Blindern i Oslo ble det målt over 20 grader både tirsdag og onsdag, men torsdag var temperaturen nede i 11 grader midt på dagen. Og i dagene fremover kan termometeret igjen krype litt opp til et sted mellom 15 og 20 grader. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus