Frykter gift fra e-sigaretter

ALTERNATIV: E-sigaretter blir stadig mer populært. (Foto: Colourbox)
ALTERNATIV: E-sigaretter blir stadig mer populært. (Foto: Colourbox)

Dansk overlege advarer mot e-sigaretter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E-sigaretter er en substitutt for tradisjonelle sigaretter og brukes av dem som ønsker å slutte å røyke.

E-sigaretten varmer opp en væske, ofte nikotinholdig, som røykeren inhalerer.

I Danmark har avdelingsoverlege John Bang ved Giftlinjen på Bispeberg Hospital mottatt 20 henvendelser fra folk som frykter at de har blitt forgitet etter å ha brukt e-sigaretter, skriver Politiken.

Les også: Statens røyk-inntekter strupes

– For øyeblikket mottar vi henvendelser annenhver eller hver tredje dag hvor barn eller voksne har fått væsken i munnen, fordi det har vært noe feil med e-sigaretten. I noen tilfeller har folk fått væsken på huden eller direkte i øynene, sier han til den danske avisen.

I Danmark er e-sigaretter svært populære, og en undersøkelse anslår at 150.000 dansker har erstattet røyken med e-sigaretten.

– Folk er ikke oppmerksomme på at de har med å gjøre en potensielt livsfarlig gift. Folk lar e-sigaretten ligge framme slik at barn får tak i den. Det blir som å la insektgift ligge framme. Hvis barn kommer i kontakt med denne væsken kan det bli livstruende, advarer Bang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus